El derbi de filials ha caigut del cantó blaugrana. El Barça B s’ha imposat per 2 a 0 a l’Espanyol B i trenca la ratxa dels blanc-i-blaus de set victòries consecutives. Un triomf dels pericos els hauria alçat fins la primera posició després de la derrota del Sabadell. D’altra banda, els blaugrana es mantenen a la part alta de la classificació.

Araújo obre la llauna

Un minut és el temps que ha necessitat Riqui Puig per avisar la porteria de l’Espanyol. Ho ha fet a través d’un xut des de la frontal de l’àrea, que ha refusat amb seguretat el porter Adrián López. La resposta de l’Espanyol B no s’ha fet esperar. Nico Melamed ha provat sort amb un xut fluix i desviat. Al minut 12, Hiroki ha estat objecte de penal després de superar en velocitat el seu defensor. Monchu ha pres la responsabilitat des dels onze metres, però Adrián López li ha endevinat les intencions i l’ha refusat. Els minuts han anat passant i cap dels dos conjunts ha aconseguit el domini clar de l’esfèrica. Fins al minut 32. En aquell moment, Monchu ha centrat una falta mil·limètrica a Araújo. El central del Barça B ha rebut sol a l’interior de l’àrea i ha rematat a plaer. L’Espanyol no s’ha arronsat i Ivan Gil ha gaudit d’una bona ocasió per empatar, però el seu xut no ha agafat potència. No hi ha hagut temps per a més, i amb l’ 1 a 0 s’ha arribat al descans després d’una primera part molt igualada.

Collado sentencia el derbi

A la represa, el Barça B ha sortit molt intens al terreny de joc i exercint una pressió molt elevada. Aquesta marxa més ha estat a punt de tenir premi de nou en una jugada a pilota aturada. Mingueza ha recollit el refús a l’interior de l’àrea que ha marxat fregant la creueta. L’Espanyol B no ha trigat a dir-hi la seva. En la següent jugada, Carles Soria ha rebut una gran passada sol a l’interior de l’àrea que no ha acabat a la xarxa gràcies a la gran intervenció de Sergi Puig. Si més no, ha estat la insistència blaugrana la que ha tingut premi. Al minut 57, Àlex Collado ha signat un golàs després d’una gran jugada de Riqui Puig i Akieme. Els blaugrana s’han anat sentit més còmodes al camp i això s’ha reflectit amb les ocasions de perill creades. Abel Ruiz hauria pogut sentenciar el derbi en una gran jugada individual que ha aturat el porter blanc-i-blau. L’Espanyol B, tot i trobar-se contra les cordes, no ha aconseguit inquietar la porteria de Sergi Puig. Nico Melamed han estat un dels jugadors més incisius, però avui tampoc no ha tingut sort. En els darrers minuts de partit, l’Espanyol B ha estat incapaç de revertir el marcador i amb el 2 a 0 definitiu s’ha arribat al final del partit.

Polèmica pels càntics dels Boixos Nois

Durant la primera part s’han pogut escoltar càntics per part d’una vintena de Boixos Nois amb referències nazis i consignes com “Venteo muérete” o d’altres desitjant la mort dels aficionats de l’Espanyol o referències cap a Dani Jarque.