Griezmann Saúl

La complicada i delicada situació econòmica del Barça i la imminent renovació de Messi fan que des dels despatxos del Camp Nou treballin sense descans per alleugerir la massa salarial del primer equip. S’ha de complir amb el límit salarial que marca la Lliga i aquí és on entra l’operació d’intercanvi entre Griezmann i el jugador de l’Atlètic de Madrid Saúl Ñíguez.

Un trencaclosques que encaixa

Els dos clubs fa dies que treballen en aquest intercanvi. Sembla que l’acord beneficiaria les quatre parts, els dos clubs i els dos jugadors. El Barça reduirà considerablement la massa salarial, el gran cavall de batalla d’aquest estiu, i l’Atlètic de Madrid recuperarà un jugador que va viure els seus millors anys vestint de matalasser. Griezmann, que no ha triomfat de blaugrana, tornaria al club amb Simeone, que el va situar entre els millors del món. Pel que fa a Saúl Ñíguez, l’últim any va perdre protagonisme a l’equip del Cholo i aquesta temporada sembla que tampoc no en tindrà gaire després del fitxatge De Paul. Per tant, el jugador vol sortir del Wanda i intentar una altra aventura.

Per tant, sembla que totes les peces del trencaclosques encaixen i, tot i que al principi l’intercanvi no s’acabava de veure gaire clar, a mesura que han anat passant els dies s’ha vist que és una bona solució per a totes les parts.

A més, encara hi ha una peça més que encaixa. Ronald Koeman vol un migcampista i, després de perdre Wijnaldum, que ha acabat fitxant pel PSG, el tècnic holandès tindria amb Saúl un jugador del centre del camp amb desplagament físic i bon toc de pilota.

Més peces que encaixen

De totes maneres, l’acord no és tan fàcil. El Barça considera que el valor de mercat de Griezmann i Saúl no és el mateix, per tant, no vol un intercanvi jugador per jugador. El club blaugrana vol també una compensació econòmica o que entri algun futbolista més en l’operació. I és quan apareixen els noms de Mario Hermoso i Renan Lodi. Dues peces que també encaixen en el trencaclosques.

Mario Hermoso és un central esquerre que també pot jugar de lateral esquerre. Tenint en compte que el Barça no compta amb Umtiti i que Lenglet no ha acabat de fer el pas endavant que s’esperava d’ell la temporada passada, l’arribada del futbolista madrileny salvaria aquesta situació. Lodi és un lateral esquerre i reforçaria aquesta posició en què ara mateix el Barça només té Jordi Alba. El jugador del filial ara en dinàmica de primer equip Alejandro Balde és una aposta de la direcció esportiva del Barça, però no es vol donar molta responsabilitat a un futbolista de 18 anys. Per tant, Lodi, ja amb experiència, pot ser una bona solució.

Per tant, totes les peces del trencaclosques sembla que es posen a lloc. Ara només falta que els dos clubs i els jugadors es posin d’acord, que sempre és la part més complicada.