Leo Messi durant el Barça - Atlètic de Madrid
@FCBarcelona

El Barça ha deixat la Lliga sentenciada després de superar l’Atlètic de Madrid per 2 gols a 0. Els blaugrana ho han fet en mig d’una gran xiulada cada cop que Griezmann tocava la pilota. Sembla que l’aficionat blaugrana ha dictat sentència amb el francès.

Messi comanda la nau blaugrana

Els matalassers no han buscat pressionar el Barça gaire a dalt i això a permès Leo Messi venir a rebre al mig del camp i generar superioritat. Una temeritat, quan qui la genera és el millor jugador del món. L’argentí ha deixat parell de detalls de qualitat abans d’inventar-se una passada marca de la casa per Jordi Alba, el seu millor soci. El lateral ha pogut controlar dins l’àrea però ha enviat la pilota al pal d’Oblak. L’Atlètic s’ha anat despertant i Coutinho ha hagut de baixar fins a la seva àrea petita per blocar un xut perillós dels matalassers. Però Messi ha seguit fent la seva i, després d’una bona conducció, ha habilitat Suárez que ha xutat massa alt.

Minut 27, la clau

Al minut 27, Coutinho s’ha quedat tot sol davant d’Oblak, però el gegant eslovè li ha negat el gol amb una gran aturada. Sense que la pilota sortís, els blaugrana l’han tornat a recuperar i, en una jugada aparentment intranscendent, Diego Costa ha vist la vermella per protestar. Una situació que ha deixat malmesos els matalassers, obligats a jugar més d’una hora amb un home menys.

El Barça colla l’Atlètic de Madrid

Simeone ha tret Arias i ha fet entrar Correa. Un canvi que ofensiu però que no ha variat el partit gens. La superioritat numèrica ha accentuat el domini blaugrana i les ocasions s’han succeït. Això sí, sense punteria. Ni Suárez, ni Messi, ni Coutinho, ja al temps de descompte, no han pogut superar Oblak abans del descans.

Simeone arrisca

El descans ha calmat els ànims dels dos equips, però no del públic, que ha començat a acompanyar els xiulets a Griezmann amb improperis. Amb mitja hora al davant, Simeone s’ho ha jugat tot pel tot i ha posat tota la pólvora sobre la gespa. El tècnic matalasser ha canviat l’altre lateral, Filipe Luís, i ha fet entrar Álvaro Morata conscient que la Lliga demanava per guanyar al Camp Nou. Res que pogués distreure Messi. L’argentí s’ha desfet de tots els rivals que li han sortit al pas però Suárez no ha pogut aprofitar el regal de l’argentí. De nou Oblak ha frustrat una ocasió claríssima.

Oblak i més Oblak

Valverde ha decidit contraatacar i ha canviat Arthur per Malcom. Messi ha passat definitivament a la mitja punta i encara s’ha intensificat més la seva qualitat. El Barça ho ha agraït però s’ha topat una vegada i una altra amb Oblak. Si l’Atlètic ha de fer un esforç per retenir el porter, fora bo que ho fes. L’eslovè ho ha aturat tot. O gairebé…

La recompensa

Quan semblava que tot quedaria com a l’inici, Suárez ha xutat des de fora de l’àrea i ha fet l’1 a 0. L’uruguaià ha ajustat tant la pilota que ni el millor Oblak no ha pogut arribar. El gol ha fet molt mal als matalassers i Messi, en una gran jugada (i un pèl afortunada) ha definit amb qualitat per sentenciar el partit i la Lliga. Ara toca la Champions.