Barça Madrid clàssic 2023 gol Sergi Roberto
@FCBarcelona_cat

El Barça té la Lliga a tocar. Molt a prop. 12 punts de diferència són molts i el conjunt dirigit per Xavi Hernández ja sap que depèn de si per sumar el títol en un clàssic que ha tingut de tot i que ha estat ple d’alternatives i emoció. Els blaugrana han capgirat el el gol inicial del Madrid (en pròpia porteria d’Araujo) gràcies a dos “outsiders”, dos amb qui ningú no comptava: Sergi Roberto i Kessie.

Inici elèctric i autogol d’Araujo

El partit ha començat molt elèctric, amb intensitat i ocasions per a tots dos conjunts. De l’ocasió de Vinicius s’ha passat a dues ocasions molt clares de Lewandowski i Raphinha que Courtois ha aconseguit refusar. I, en l’ocasió menys esperada, una centrada de Viniciuis s’ha convertit en el primer gol del partit perquè Ronald Araujo ha refusat sense voler, amb el cap, dins la porteria de Ter Stegen, que no ha pogut fer res per evitar-ho. Era el minut 9 i quedava moltíssim partit.

El Barça troba el premi de l’empat

El Barça ha reaccionat i ha pres el domini del partit al Madrid. Amb paciència ha començat a tirar enrere el conjunt blanc, que, tot i això, es trobava relativament còmode. Els perills han arribat a pilota aturada amb dues rematades de Christensen i un xut amb la clàssica jugada de Raphinha que Corutois ha desviat a córner. El porter belga no ha pogut fer res en una jugada llarga que ha acabat als peus de Sergi Roberto, una de les novetats de l’11 de Xavi, que ha fet l’empat a 1 just abans d’arribar al descans. Començava de nou el partit, però amb 45 minuts més per jugar.

Els blaugrana, còmodes

La segona meitat ha començat amb un Barça sòlid i amb la possessió com a bandera, el joc que li agrada a Xavi Hernández. No hi havia gaire profunditat, però sí creació de perill per la insistència. El resultat afavoria als blaugrana i Ancelotti ha decidit donar minuts a Mendy en substitució de Nacho, amb targeta groga, i Rodrygo en el lloc de Kroos per buscar més profunditat en atac.

El Barça s’ha trobat còmode i cercava els errors d’un Madrid que buscava el gol de la victòria. Quan faltaven 15 minuts per acabar el partit Carlo Ancelotti ha optat per algú més físic i cames renovades i ha triat Tchouameni, Ceballos i Asensio mentre que Xavi ha fet el primer canvi del partit, Kessie per Sergi Roberto.

Final d’infart

El partit ha passat a una fase amb el Madrid dominant i el Barça tirat enrere. En una jugada d’atac madridista, Asensio ha fet l’1 a 2 que, després de revisar-lo al VAR, s’ha anul·lat. El públic ha celebrat el fora de joc com si fos un gol propi. Els blancs han buscat amb insistència la porteria de Ter Stegen, però ha estat el Barça qui ha fet el 2 a 1 en el temps afegit. Kessie, a passada d’Ansu Fati, ha estat l’heroi del Camp Nou.