El Barça s’ha proclamat campió de la Lliga Catalana de bàsquet després d’imposar-se a l’Andorra per 93 a 92 en una final molt igualada que s’ha decidit a l’últim segon amb una cistella de Brandon Davies.

Un partit molt igualat des de l’inici

El partit ha començat molt igualat. La primera cistella del partit l’han feta els blaugrana i aquests dos punts ha estat la màxima diferència que han aconseguit els de Pesic en el primer quart. L’Andorra, de la seva banda, ha tingut unes diferències favorables de 5 punts, però al final dels primers 10 minuts el resultat era d’un ajustat 26 a 27.

El segon quart el Barça ha aconseguit un parcial de 8 a 0 que situava el 36 a 29 en el marcador al minut 14, però l’Andorra ha reaccionat i amb un parcial de 4 a 9 que tornava a deixar el marcador molt igualat. Al descans, l’Andorra guanyava per 55 a 53.

La segona part, el mateix guió

Després del descans, les coses han continuat igual. Tot i que l’Andorra ha tornat a posar-se a 8 punts, un temps mort demanat per Pesic ha servit al Barça per tornar a igualar el marcador. Abans de començar l’últim període el resultat era d’empat a 75.

Temps mort Svetislav Pesic
@FCBbasket

A l’últim quart, el guió s’ha mantingut i quan quedaven 17 segons el resultat era de 92 a 90. Una falta intencionada xiulada de Senglin sobre Bolmaro podria haver estat clau. Però l’argentí ha fallat un dels tirs lliures. En canvi, qui no ha fallat a l’últim segon ha estat Brandon Davies. El de Filadèlfia ha agafat un rebot després d’un llançament de Mirotic i ha posat el definitiu 92 a 93 que li dona el títol al Barça.

Mirotic, que ha posat un tap clau en l’última jugada dels andorrans, ha estat considerat el millor del partit amb 25 punts i 12 rebots.

Amb aquesta victòria, el Barça es revenja de la temporada passada, en la qual l’Andorra es va emportar el títol després d’imposar-se al Barça per 76 a 94.