El Barça Rugbi ha disputat el primer partit de la segona fase, grup per guanyar el títol de Lliga, contra el Lexus Alcobendas Rugby. Els blaugrana s’han vist superats pel conjunt madrileny per 30 a 32. El Barça, per a aquest partit, ha tingut fins a sis absències, la més destacada la de l’obertura, Bautista Güemes. Els visitants no han pogut comptar amb Matthew Foulds i Richard Stewart, concentrats amb la selecció espanyola.

En la primera fase ja es van enfrontar aquests dos equips amb victòria també dels madrilenys per 26 a 15.

El Barça transforma tres xuts a pals

L’Alcobendas ha inaugurat el marcador amb un xut a pals transformat per Javier López, que ha col·locat el 0 a 3. De totes maneres, el Barça ha reaccionat amb rapidesa i Otger Sirvent ha situat l’empat a tres. Els madrilenys han fet el primer assaig del partit gràcies a Mikaele Tapili. Tot i això, el Barça no ha perdut la cara a l’enfrontament i dos xuts a pals d’Otger Sirvent ha situat el 9 a 10 en el marcador. La primera part ha acabat amb el segon assaig del partit, que també l’han fet els madrilenys. Jano Cherr ha col·locat el 9 a 17.

El Barça competeix fins al final

A la represa, l’Alcobendas ha seguit ampliant la diferència i dos assaigs de Mauricio Londoño i Ignacio Martínez han col·locat un 9 a 29 que semblava que sentenciaven l’enfrontament, però el Barça ha reaccionat i ha ajustat el marcador. Aquest cop han estat els blaugrana els qui han anotat dos assaigs, mitjançant Michael Hogg i Joan Losada, que han situat un 23 a 29. Els madrilenys han acusat el cop i els ha costat reaccionar, però quan quedaven quatre minuts per al final una transformació a pals de Javi López ha fet el 23 a 32. El Barça, però, no s’ha rendit i en l’última jugada Pau Aira ha fet un assaig que ha deixat el marcador final amb un ajustat 30 a 32.

Amb aquesta derrota els blaugrana són sisens a la classificació mentre que l’Alcobendas empata a la primera posició amb el VRAC Quesos Entrepinares, que justament serà el següent rival del Barça Rugbi.