Barça Alabès Trincao
@FCBarcelona_cat

El Barça tenia clara la millor manera d’oblidar la desfeta davant el Sevilla a l’anada de la Copa i encarar el partit de Champions davant el PSG en el qual no jugarà Neymar: una victòria. Dit i fet, els de Koeman s’han desfet de l’Alabès per 5 a 1 i segueixen el rastre de l’Atlètic de Madrid.

Rotacions pensant en el PSG

Koeman va dir a la roda de premsa prèvia que no podria fer gaires rotacions perquè no tenia gaire per sacsejar l’equip. Encara sort. El tècnic ha sortit al camp amb mig cap posat al partit de Champions contra el PSG. Alba, Pedri i Dembélé descansant. De Jong de central i mig del camp amb Riqui i Ilaix, que ha debutat a la Lliga. Una aposta valenta tot i tenir davant l’Alabès que li ha sortit rodona, 3 punts i cames fresques pel partit de dimarts.

Trincao Barça Alabès

Trincao i Messi desfan la teranyina d’Abelardo

Tot i la munió de canvis, el matx ha estat el previst pels dos entrenadors. El Barça, dominador de la pilota davant un Alabès amb bloc junt i compacte que buscava sortir a la contra ràpidament. El guió requeria el de sempre: circulació ràpida i vigilància defensiva per evitar ensurts al contracop. Tot i que els blaugrana han començat fent els deures, el pas dels minuts ha anat reforçant els bascos i les ocasions han escassejat, fins que Mingueza, al minut 29 ha posat una bona centrada, Ilaix l’ha recollida i li ha regalat la pilota a Trincao perquè fes el seu segon gol a la Lliga. L’1 a 0 ha permès el Barça jugar amb el vent a favor i Messi, que abans havia vist com li anul·laven una diana per un fora de joc mil·limétric, ha fet el segon a l’afegit amb un gran xut marca de la casa.

Ilaix Moriba Barça Alabès

Ensurt previ al festival

El Pitu Abelardo no ho ha vist gens clar, ha mogut la banqueta al descans i Lucas Pérez ha estat a punt de retallar distàncies. Koeman també ha fet canvis, en aquest cas per protegir a Busquets de qualsevol ensurt de cara a la Champions. L’ensurt, però, ha arribat a peus de l’Alabès. Ilaix ha comès una greu errada en la sortida de la pilota i Rioja no ha perdonat davant Ter Stegen al 57. El Barça no s’ha desfet i Trincao ha perdonat un mà a mà per tornar a posar les coses com abans. No ho ha fet i ha condemnat l’equip a patir… un dia més. Griezmann també ha tingut el tercer en una jugada d’orfebreria, però els barcelonins no han pogut fer el gol de tranquil·litat fins al minut 73. Messi ha perdonat davant Pacheco i Trincao ha aprofitat el refús per fer el seu doblet. L’argentí potser tenia enveja del portuguès i, amb un altre xut espectacular, ha fet el 4 a 1 que sentenciava el matx. Amb tot decidit, els blaugrana s’han agradat i Firpo ha tancat la golejada després d’una jugada trenada dels atacants del Barça.