Prop de 16.000 quilòmetres són els que separen la ciutat tailandesa de Bangkok de Barcelona. La Jennifer i el Lluís, una neoiorquina i un barceloní, van assumir aquest recorregut com un repte i el gener del 2016 van decidir emprendre una aventura on recorrerien la distància entre aquests punts a peu. Tres anys i mig després, han arribat a la Ciutat Comtal, on els han rebut les seves famílies a la Casa dels Entremesos.

Una aventura que comença amb un correu electrònic

La Jenn i el Lluís han explicat als assistents a la seva benvinguda com es va prendre la decisió de començar aquesta travessa. Ella va inspirar-se en les experiències d’altres aventurers que havien recorregut grans distàncies en bicicleta. Les històries que va trobar la van sorprendre i va escriure un correu electrònic al Lluís mentre ell era a la feina en què li proposava fer quelcom semblant. Després d’un any d’estudiar diverses alternatives, es van decantar per la ruta a peu Bangkok-Barcelona. Tots dos van dedicar el 2015 a documentar-se sobre la cultura i la situació dels diferents països que travessarien així com els documents necessaris per duu a terme el repte. El 16 de gener del 2016, dia de l’aniversari de la Jenn, va començar la caminada.

Els entrebancs que remarquen el mèrit de la fita

Els protagonistes de la travessa han compartit diversos moments que han posat en perill la continuïtat de l’expedició. Un dels moments més durs va ser quan la Jennifer va haver de ser operada a l’ Índia. A més, la fatiga, l’estrès i les dificultats que es trobaven en algunes de les fronteres que creuaven han sumat alguns obstacles al camí que la Jenn i el Lluís han estat capaços de superar.

Una vegada i cap més

L’aventura ha estat una experiència inoblidable per a tots dos i destaquen la connexió humana que han sentit amb gent de diversos territoris. No obstant això, la Jennifer i el Lluís han expressat amb rotunditat que mai més tornarien a fer una travessia de tal magnitud a peu. D’altra banda, no descarten emprendre una nova aventura utilitzant un altre mitjà de transport, per exemple, en bicicleta.