Després de l’èxit de l’edició passada i per segon any consecutiu el millor bàdminton del món ha tornat a Barcelona. El Barcelona Spain Masters es consagra com a una de les proves cabdals del calendari en la categoria Super 300. Que la prova s’hagi programat al febrer li dona un extra d’importància, perquè els serveix als participants com a torneig preparatori de l’All England Championships, el més important de l’HSBC Gira Mundial. La prova té una dotació econòmica de 150.000 dòlars.

Bàdminton d’alt nivell

El torneig acull totes les modalitats del bàdminton, en categoria individual i dobles tant masculins com femenins i dobles mixtes. Tot i que es van inscriure 315 esportistes, només 240 han pogut accedir a la participació del torneig. Des de la primera fase de classificació ha destacat el nivell elevat dels partits i l’exigència d’aquests, en els quals ja han competit gran part dels jugadors provinents de 35 països, fet que atorga prestigi i qualitat a l’edició d’enguany. El torneig disposa de grans estrelles com Viktor AxelsenLi XueruiTontowi AhmadChristinna Pedersen, guanyadors de Mundials, Europeus i ors als Jocs Olímpics.

Nens al Barcelona Bàdmiton Spain Masters

L’objectiu del torneig

A part d’esdevenir una competició del top 5 mundial de les Bàdminton Master Series, l’objectiu del torneig és fomentar aquest esport a tots els nivells de competició i donar-li la rellevància que es mereix, és per aquests motius que la Federació Catalana de Bàdminton ha apostat per fer una col·laboració amb escoles de Barcelona i província perquè 1.600 nens coneguin els beneficis d’un esport com el bàdminton. Els escolars, a banda de practicar-lo, han pogut fer activitats dirigides i assistir com a públic del campionat. D’altra banda, els espectadors podran accedir de forma gratuïta durant les fases eliminatòries, per d’aquesta manera fer encara més accessible el millor bàdminton del planeta.