L’atletisme escolar és un esport que no té una competició regular que pugui permetre la formació dels nens i nenes a banda del cros, una competició molt arrelada dins del calendari del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona i de jornades esporàdiques puntuals. Per aquest motiu s’ha volgut donar un impuls amb una competició de promoció i formació per als nens i nenes que vulguin practicar-lo.

Atletisme escolar: els relleus

La feina de promoció de l’atletisme de base a la ciutat no és fàcil més enllà de la col·laboració amb els clubs atlètics barcelonins. Pel fet de ser un esport individual i de tenir tantes disciplines es fa difícil poder organitzar una competició que tingui continuïtat i que sigui atractiva per als escolar. Aquest any s’ha posat en marxa una prova de relleus a les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal de la Mar Bella que ha tingut dues jornades prèvies i que tindrà una final el 4 de maig. Els dos clubs d’atletisme amb seu a la Mar Bella, el CA Canaletas i el Barcelona Atletisme, hi han col·laborat.

atletisme escolar pista Mar Bella

Una prova d’iniciació divertida

El millor de tot és el format de la competició d’atletisme escolar perquè el relleu és una modalitat que permet un treball en equip que la fa més interessant. La inscripció ha estat força nombrosa i l’ambient que s’ha vist a la pista i a les graderies ha permès gaudir de dues jornades força atractives. Hi han participat nens i nenes des dels anys 2013 al 2002 que havien de cobrir uns distàncies tot depenent de les edats dels escolars. La inscripció es feia per grups, no per clubs o escoles, de tal manera que un nen o nena podia participar amb amics o coneguts sense que fos de la mateixa escola. De moment és un granet de sorra, però el que és evident és que s’ha de continuar amb la formació i la promoció d’un esport que en àmbit popular està sent un dels que més èxit té en l’actualitat.