El Barça ha hagut de treballar per superar l’Atlètic de Madrid al Metropolitano. Les de Jonathan Giráldez han hagut de fer un esforç, després de la jornada intersetmanal de Champions, en què les blaugrana van golejar el Bayern de Munic. La victòria d’aquest diumenge, la desena de consecutiva a la Lliga, les catapulta en el lideratge de la taula, en solitari amb un coixí de vuit punts respecte al Reial Madrid, que té un partit menys.

Primera part de tempteig

A la primera meitat, el Barça ha vist porteria en la primera ocasió de què ha disposat: una rematada de Crnogorcevic, que ha aprofitat una centrada de Patri Guijarro, als quatre minuts. El Barça ha imprès ritme en aquest tram de partit i Claudia Pina ha estat a punt de fer el segon al quart d’hora, però han estat les madrilenyes les que han igualat l’encontre, de penal. Un error defensiu d’Aitana Bonmatí ha acabat amb la pena màxima que, al minut 24, ha aprofitat Leicy Santos per fer l’1 a 1.

Les matalasseres han entrat al partit i, quan semblava que podien capgirar el marcador —Ludmila ha xutat per sobre del travesser al 25—, Mapi León ha executat una falta magistral des de la frontal de l’àrea al minut 35 per fer l’1 a 2. El xut, potent i col·locat al pal dret, ha entrat sense la intervenció de la portera local.

Sentència a la represa

La lesió de Ludmila, només començar el segon temps, ha estat una llosa per a l’Atlètic de Madrid. Una circumstància que les blaugrana han sabut aprofitar. Bronze, a la sortida d’un córner, ha rematat de cap i en planxa, amb molta autoritat, per fer l’1 a 3 en el minut 49.

La sentència ha arribat al minut 71. Feia només tres minuts que havia entrat al terreny de joc Salma Parayuelo —durant l’escalfament s’havia retirat amb molèsties quan semblava que seria titular—, que ha aprofitat una bona acció de Mariona Caldentey per fer l’1 a 4. Enmig del desconcert, Sheila Garcia s’ha ajudat del braç dins de l’àrea, i l’acció ha estada castigat amb penal. Des dels 11 metres, Caldentey no ha encertat el llançament, ja que Lola Gallardo li ha endevinat la trajectòria. Atenta al refús de la portera ha estat, però, Salma Parayuelo per fer l’1 a 5 en el minut 75.

La piconadora blaugrana ha seguit treballant i al minut 79 ha arribat l’1 a 6. Engen ha aprofitat una pilota morta a la ratlla de gol, després d’una primera rematada de Torrejón que havia refusat, però no blocat, Lola Gallardo.