L’any 2013, l’Atlètic-Barceloneta va tornar a tenir un equip de waterpolo femení. I ara, set anys després, el club aspira a jugar a Primera Nacional, el que seria una Segona Divisió en futbol. Per aconseguir aquest ascens, les marineres hauran d’eliminar al Bidasoa el pròxim 3 d’octubre en una eliminatòria que es disputarà a partit únic.

Objectiu: pujar a Primera

Quan l’any 2003, el CNAB recuperava l’equip femení de waterpolo ho feia des de la categoria més baixa i amb un equip benjamí. Han passat els anys, i les marineres han anat creixent dia a dia fins arribar a estar en un moment històric, disputar el play-off d’ascens a Primera nacional. Contra el Bidasoa, disputaran un partit històric i l’afronten amb màxima intensitat i il·lusió.

Pel tècnic, Rafa Calopa “l’equip arriba en un gran moment de forma al partit. Estem entrenant molt dur des del 24 d’agost i des del club hem rebut tot tipus de suport per poder entrenar en les millors condicions possibles.” Precisament, per aquesta implicació del club amb l’equip, jugadores com l’Aina Pastor asseguren que “ho donarem tot en aquest partit perquè és el partit de la temporada. Hem de tornar al club tot el que ens ha donat i el que es mereix.”

La Copa Catalunya, una bona preparació

Per preparar aquest partit clau contra el Bidasoa, l’Atlètic-Barceloneta està disputant aquests dies la Copa Catalunya. Les marineres han quedat enquadrades en el grup A amb rivals com el Sabadell, el Sant Andreu o el Catalunya, equips que juguen a Divisió d’Honor. En l’últim partit disputat pel conjunt de Rafa Calopa, les de la piscina Sant Sebastià s’han imposat al Santa Eulàlia, equip que juga a Primera Nacional. Ha estat un partit que ha començat amb un parcial desfavorables a les locals per 1 a 5 però que han estat capaces de capgirar i mantenir les opcions de victòria fins al final del partit que han acabat guanyant per 13 a 11.