Fet històric el que s’ha viscut a la piscina de Sant Sebastià. L’Atlètic-Barceloneta ha perdut davant el CN Sabadell (8-11) i trenca una ratxa de 121 partits invictes i cinc anys i mig sense perdre un enfrontament a la Divisió d’Honor masculina. L’última vegada que els mariners van perdre en la competició va ser el 18 de maig del 2017, en el segon partit del play-off de la final de lliga de la temporada 2016-2017. Un partit en què els mariners també van perdre, precisament, contra el Sabadell.

Bon inici de l’Atlètic-Barceloneta per mantenir la rutina

Els primers minuts del partit davant el Sabadell han estat de domini de l’Atlètic-Barceloneta. El Sabadell s’ha avançat amb un gol de Bernat Sanahuja, però l’equip d’Elvis Fatovic ha reaccionat de la millor manera possible. Un parcial de 4 a 0 dels mariners ha fet que el primer quart acabés amb un 4 a 1 favorable a l’Atlètic-Barceloneta. La rutina, que els de la Sant Sebastià guanyessin, semblava que es mantindria una jornada més.

Al segon quart, el guió ha estat molt similar. El Sabadell ha retallat un gol de diferència durant el segon període, amb un Bernat Sanahuja destacat que ha anotat dos gols per apropar els de Quim Colet al marcador. 7-5 ha estat el resultat al descans. I aquí ha començat a gestar-se la sorpresa.

El Sabadell fa saltar la banca

Després del descans, el Sabadell, que ja va plantar cara a l’Atlètic-Barceloneta a la Supercopa, ha estat una piconadora. Un parcial d’1 a 4 ha tornat a posar per davant els vallesans. Els gols de Lluc Bertran, Gerard Gil, Sergi Cabanas i Fran Valera han capgirat un marcador advers i han permès somiar amb una victòria a la piscina més difícil. Al final del tercer quart, el resultat ha estat un ajustat 8-9.

Fran Valera ha fet el 8-10 de penal només començar el darrer quart i l’equip mariner no ha sabut capgirar el marcador. Les aturades d’Unai Aguirre no han impedit que Sergi Cabanas fes el 8-11. L’Atlètic-Barceloneta, contra tot pronòstic, ha perdut a casa amb el Sabadell després de cinc anys i mig i 122 partits sense conèixer la derrota a la Lliga.

La ratxa dels 121 partits

• 2016 – 2017: 1 partit (play-off)
  • 2017 – 2018: 22 partits (21 victòries i 1 empat a la lliga regular) i 6 partits (play-off)
  • 2019 – 2020: 14 partits (12 victòries i 2 empats a lliga regular cancel·lada)
  • 2020 – 2021: 10 partits (prèvia), 6 partits (5 victòries i 1 empat a la fase regular) i 4 partits (play-off)
  • 2021 – 2022: 22 partits (lliga regular) i 4 partits (play-off)
  • 2022 – 2023: 2 partits (lliga regular)
Hem tingut moltes errades. Jo, el primer”