L’Atlètic-Barceloneta i el Natació Barcelona es tornaran a veure les cares en una final de Lliga després de vuit anys. Va ser l’any 2011 quan cenebistes i mariners es van enfrontar en la que és la seva competició. Entre els dos conjunts han guanyat 35 dels 52 títols que s’han disputat. El primer partit de la final es jugarà el 22 de maig a les 19.30 h.

L’última final

Fa vuit anys, la final es va disputar al millor de cinc partits, però només se’n van jugar tres. L’Atlètic-Barceloneta va guanyar per 5 a 6 a la Nova Escullera. Amb aquest triomf, la final marxava cap a la piscina de Sant Sebastià i allà, l’Atlètic-Barceloneta es va imposar en els dos partits següents: 11 a 5 en el segon i 9 a 6 en el tercer.

Així vam explicar la final del 2011

Santi Fernández, entrenador de l’Atlètic-Barceloneta aquella temporada, i el president Julián García ens van valorar el títol i van parlar de futur.

L’emprenyada de Toni Esteller

La final del 2011 va començar amb una victòria de l’Atlètic-Barceloneta en el primer partit per un  9 a 5 ajustat. En el segon, el Barcelona va perdre per 11 a 5, un resultat que no va agrada al tècnic mariner, Toni Esteller, que ja preveia com acabaria la final.

L’inici de la ratxa

La Lliga del 2011 va ser el sisè consecutiu per a l’equip entrenat aleshores per Santi Fernández. El club havia començat aquesta ratxa de victòries l’any 2006 precisament amb el Natació Barcelona ja entrenat aleshores per l’incombustible Toni Esteller. En la final disputada aquell any, l’Atlètic-Barceloneta es va imposar per 2 a 0.

L’últim títol de Lliga del Barcelona

El 2005 la final havia estat la mateixa. Aquella vegada, però, el títol es va quedar a la Nova Escullera. El Natació Barcelona es va imposar en el tercer i definitiu partit del play-off. Aquell títol va ser l’últim que els cenebistes van aixecar.

Els precedents d’aquesta temporada

Atlètic-Barceloneta i Natació Barcelona es tornaran a veure les cares per cinquena vegada aquesta temporada. Els dos equips s’han enfrontat a la Lliga regular i a les semifinals de la Copa i de la Supercopa.