El FC Barcelona ha quedat eliminat de la Copa del Rei després de perdre a la pròrroga contra l’Athletic Club per 3 a 2. Els blaugrana han tornat a tirar d’èpica per forçar els trenta minuts d’afegit gràcies a un gol de Pedri al 92, però els bascos han sentenciat els vuitens de final amb una diana de penal d’Iker Muniain. El Barça torna a perdre les opcions d’un títol a la pròrroga, i també perd Ansu Fati i Pedri, lesionats. El vigent campió de Copa s’acomiada amb el cap ben alt en una gran nit de Copa a San Mamés.

L’Athletic Club es menja el Barça en intensitat

Inici de partit de la pitjor manera possible per al Barça. Al minut dos, l’Athletic Club ha marcat autèntic golàs en una bona jugada de Nico Williams, que ha fet arribar la pilota a Iker Muniain, i amb una rosca impossible ha superat Ter Stegen. Un xut de paràbola al pal llarg i picat per sobre del porter blaugrana. Els lleons han estat els clars dominadors del joc en el primer quart d’hora de partit i els culers han anat estirant línies de mica en mica. Només una genialitat podia equilibrar forces. I l’escollit ha estat Ferran Torres. En la primera possessió llarga dels de Xavi Hernández, el davanter valencià s’ha estrenat com a golejador blaugrana amb una diana preciosa, un xut enroscat a l’estil Thierry Henry. Un gol majestuós, inaccessible per al porter Julen Agirrezabala, per situar l’empat a un. L’equip de Xavi ha estat molt vulnerable per la banda dreta de l’atac de l’Athletic, amb un Nico Williams que superat amb molta facilitat Jordi Alba. Just abans del descans Marc Andre Ter Stegen ha salvat el gol de Raúl García amb un mà espectacular a la sortida d’un córner.

Pedri es vesteix d’Iniesta a la Catedral

El tret de sortida dels segons 45 minuts ha estat similar a l’inicial. La primera arribada clara ha estat pels de Marcelino García Toral. Iñaki Williams, que ha entrat al terreny de joc al minut 50, ha combinat molt bé amb el seu germà Nico, que ha topat amb una mà de ferro de Ter Stegen. Xavi també ha mogut la banqueta, i a mitja hora del final han entrat Frenkie de Jong i Ansu Fati, que s’han afegit a Nico, que a San Mamés ha estrenat dorsal i fitxa del primer equip. El pas dels minuts es traduïa en més por a perdre dels dos equips, tot i que el títol de valentia ha estat sempre pels bascos. L’entrada de Frenkie i Fati ha donat aire al Barça, i una combinació entre tots dos ha estat a punt d’acabar amb un xut a porta perillós de l’holandès. La pilota aturada ha estat un malson pels blaugrana al llarg de tot el partit. Cada córner local era una ocasió clara de gol. L’Athletic ha topat amb la mala fortuna en una centrada xut del gran dels Williams que ha picat el travesser. La canonada havia nascut d’una badada garrafal de De Jong. Ha estat el preludi de la sentència. Una falta picada per Muniain ha acabat amb una mala sortida de Ter Stegen, Berenguer ha rematat al segon pal, i Piqué, que no ha encertat en rebutjar, no ha pogut evitar el gol d’Íñigo Martínez. Faltaven dos minuts, massa poc pel que havia demostrat el Barça fins aleshores. Però algun dia la moneda havia de caure cara. Al minut 93, una xilena d’Alves s’ha convertit en assistència a Pedri, que s’ha vestit d’Iniesta per fer colpejar amb l’ànima la bola al fons de la xarxa.

Una altra pròrroga fatídica

La pitjor notícia de la pròrroga ha estat la lesió d’Ansu Fati, que ha marxat als 96 amb llàgrimes als ulls i ovacionat per San Mamés. La mala fortuna tornava a entrar a escena amb la lesió de Pedri, i encara més quan l’àrbitre ha xiulat un penal per mans a l’àrea barcelonista. Muniain, protagonista als tres gols de l‘Athletic Club, ha situat per davant els lleons amb el 3-2 que ja ha estat definitiu. El Barça ha tornat a competir de tu a tu contra un gran equip, però també ha tornat a perdre.