Athletic - Barça Pedri

El Barça s’ha imposat a l’Athletic a San Mamés per 2 a 3 gràcies a dos gols de Messi i un de Pedri. Els blaugrana no guanyaven en aquest estadi des de feia tres anys. L’equip de Ronald Koeman suma la tercera victòria consecutiva a domicili després de guanyar també a Valladolid i Osca. El Barça se situa a set punts del liderat però ha jugat dos partit més que el líder, l’Atlètic de Madrid.

Un gol per cadascun als primers minuts

El partit ha començat de la pitjor manera pels blaugrana. Iñaki Williams ha rebut una passada en profunditat de Raúl García i ha superat en velocitat a la defensa del Barça. El davanter local ha retallat dins l’àrea i ha superat Ter Stegen amb un xut ras. Però els visitants no han trigat a igualar el marcador. Messi ha fet una centrada dins l’àrea. De Jong ha rebut a la línia de fons i ha assistit Pedri al segon pal, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb una rematada de cap.

Messi i Pedri fabriquen el segon

El Barça ha pogut avançar-se al minut 22. Dembélé ha fet servit una passada a Alba, que ha entrat a l’àrea des de l’esquerra i ha provat un xut creuat que no ha superat Unai Simón. Dembélé ha insistit en fer el segon. El francès ha buscat l’escaire de la porteria amb un xut des de la frontal que a aturat el porter local. Abans del descans, entre Pedri i Messi han generat el segon gol del Barça. L’argentí ha fet una passada en profunditat pel jove migcampista, que ha tornat la pilota a Messi amb un toc d’esperó. El capità blaugrana ha definit amb comoditat en aprofitar una mala sortida d’Unai Simón. El mateix Messi ha pogut fer el tercer al minut 43, però el seu xut des de la frontal no ha vist porteria tot i rebre amb avantatge respecte a la defensa.

Un altre cop Messi

L’Athletic ha pogut empatar només començar el segon temps. Balenziaga ha fet una centrada dins l’àrea i la pilota refusada per Araújo ha marxat fregant el pal. Al minut 58, Messi ha estat a punt d’ampliar l’avantatge. L’argentí ha provat un xut des de la frontal que s’ha estavellat al pal de la porteria visitant. Tot i no veure porteria en aquesta acció, Messi ha fet el tercer a la següent jugada de perill. Jordi Alba ha enviat una passada dins l’àrea a Griezmann i el francès ha assistit al capità blaugrana, que ha definit amb una fuetada.

Ensurt final sense conseqüencies

Messi ha pogut signar el ‘hat-trick’ al minut 71. Pedri ha assistit l’argentí a la frontal, però aquest ha enviat la pilota al pal per segon cop al partit. Al tram final, Griezmann ha pogut fer el quart en rebre una centrada d’Alba al punt de penal. Però Unai Simón ha aturat el xut del francès. Al minut 89, Muniain ha retallat distàncies assistit per Berenguer. L’Athletic ha aprofitat una pèrdua de Messi a camp propi per apropar-se al marcador. Però l’equip basc no ha disposat de temps suficient per generar més problemes al Barça.