futbol femeni
@FCBfemeni

L’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) ha presentat davant el Consell Superior d’Esports una sol·licitud perquè la Primera Divisió de futbol femení, la Lliga Iberdrola, sigui considerada com una competició professional.

En evolució constant

En un comunicat fet públic l’ACFF explica que el futbol femení ha experimentat un canvi substancial els últims cinc anys que li ha permès aconseguir, segons el comunicat, visibilitat, augmentar el nivell competitiu i, per tant, obtenir més recursos.

futbol femení professionalitat

Així, continua l’associació, la Lliga s’ha convertit en una competició amb una innegable dimensió social, esportiva i econòmica. En el comunicat expliquen que en només cinc anys, des de la creació de l’ACFF, totes les jugadores han aconseguit un contracte professional, i han arribat a signar el primer conveni col·lectiu. Les audiències, explica l’ACFF, han arribat al sis milions d’espectadors a l’any i s’ha convertit en la tercera competició estatal en ingressos per comercialització dels drets audiovisuals per darrere de LaLiga i l’ACB.

L’Associació vol continuar avançant

Davant de tot això, conclou el comunicat, que “la Primera Divisió femenina compleix els criteris legalment establerts per a la qualificació de competició de caràcter professional”. Per l’associació, que reconeix que ha mantingut contactes amb grups polítics i sindicats, es tracta de seguir avançant en la igualtat de gènere dins l’esport.