Després de gairebé dos anys, torna el Torneig Internacional Ciutat de Barcelona de tenis taula. Es tracta d’una de les competicions més prestigioses d’Europa i esdevé una oportunitat única de veure de prop els jugadors de tenis taula més importants del món.

Les dones arriben al Ciutat de Barcelona

El dissabte 23 d’octubre ha tingut lloc al Poliesportiu la Salle Bonanova una de les cites més importants per al tenis taula europeu: el Torneig Internacional Ciutat de Barcelona. Enguany, però, es tracta d’una edició especial i és que per primera vegada en 34 anys hi ha presència femenina al torneig. Una manera no només de donar visibilitat a l’esport femení, sinó també a les seves esportistes estrella.

Els millors jugadors del món sota el mateix espai

El Torneig Internacional Ciutat de Barcelona permet que els millors jugadors del món se citin al Poliesportiu la Salle Bonanova. Destaca Timo Boll que, despr´es de gairebé 20 anys en el top mundial, és el vigent campió d’Europa absolut per vuitè cop. A més de dur a les seves espatlles quatre medalles olímpiques i vuit de campionats del món. L’alemany torna, doncs, a la Ciutat Comtal 14 anys més tard d’haver participat en la Copa del Món celebrada l’any 2007 al Pavelló de la Vall d’Hebron i amb ganes d’aconseguir el seu segon Ciutat de Barcelona.

Pel que fa a la presència femenina, hi ha les olímpiques María Xiao i Gàlia Dvorak. Aquesta última, és la recent campiona d’Espanya absoluta per setena vegada i reconeix estar impresionada de poder jugar amb un dels seus ídols i també el de molts dels seus companys: Timo Boll.

És una oportunitat única participar-hi”
Gàlia Dvorak, jugadora tenis taula

Final emocionant i inesperada

Contra tot pronòstic, Timo Boll es va quedar sense el seu segon Ciutat de Barcelona. Va ser el nigerià Quadri Aruna qui el va aconseguir superar a la final per 3 a 1. Aruna és el setzè millor jugador del món i amb aquesta victòria ha aconseguit ser el primer jugador africà en guanyar el torneig.