Mirotic Barça Eurolliga semifinals
@FCBbasket

El Barça jugarà la final de l’Eurolliga de bàsquet. Una frase que feia 11 anys que l’aficionat blaugrana no podia dir. Ha costat, però els de Saras Jasikevicius són finalistes després de superar l’Armani de Milà per 84 a 82 en un matx que han controlat durant dos quarts, han sofert un tercer període per oblidar i han acabat remuntant a l’últim quart. De la mà d’un Gasol renascut, de la direcció de Calathes i d’un Mirotic que ha tornat a ser el jugador clau que l’equip va trobar a faltar als quarts, els de Saras s’han desempallegat dels italians i es jugaran el títol contra l’Anadolu Efes d’Istanbul el diumenge 30 de maig a les 20.30 h. Veurem si amb Calathes o sense, que ha acabat lesionat.

Jasikevicius ha deixat Gasol a la banqueta i ha apostat per un Davies que es va carregar l’equip a l’esquena als quarts de final. Al costat del pivot, Calathes, Abrines, Higgins i Mirotic han format un cinc inicial que ha començat el matx molt endollat. Messina ho ha vist i ho ha volgut aturar amb un ràpid temps mort amb 7 a 2 al marcador. La jugada li ha sortit bé perquè ha igualat el marcador i el partit. En part gràcies a un Micov imperial que ha acabat el primer quart amb 9 punts. L’exblaugrana Delaney ha posat per davant els italians per primer cop amb un triple (14-15) però els barcelonins no ho han patit mentalment i han acabat el primer període 27 a 23, en part, gràcies a la direcció de Calathes amb 5 assistències i als punts de Mirotic (9) i Gasol (7). A l’Armani, Punter ha agafat el relleu de Micov i amb 7 punts ha mantingut el seu equip.

Puja la intensitat i l’efectivitat del Barça

Gasol ha continuat la seva master class amb un segon triple (2 de 2). El de Sant Boi, ha sortit al pas d’algunes crítiques pel seu estat físic i ha fet una primera meitat excel·lent (10 punts, 1 tap, 2 rebots i 1 assistència). Kuric ha ajudat per agafar una renda màxima de 6 punts en un segon quart molt intens. Les lluites, penetracions, rebots i recuperacions s’han multiplicat i el Barça n’ha acabat sortint vencedor i ha eixamplat la diferència fins als 9 punts (51-42) al final del segon quart. Calathes ha marxat al vestidor sense cap errada en els tirs, amb 9 punts, 2 rebots i 5 assistències per enfilar-se als 16 de valoració al descans.

@FCBbasket

Armani Milà capgira el matx

El tercer quart ha començat amb Micov colpejant primer amb un triple que ha descol·locat un pèl al Barça. L’Armani ha aprofitat les errades i les faltes personals blaugranes per retallar el marcador i, tot i la intensitat defensiva dels de Saras, l’equip de Messina ha reduït la renda a 2 punts (54-52). Abrines ha convertit un triple clau per tallar la ratxa de Milà i intentar refredar el canell d’un Punter que ha estat un corcó. Però la cistella s’ha anat encongint de mica en mica i als barcelonins els ha costat ficar-la fins al punt que Armani s’ha acabat posant per endavant (57-58). Punter no ha afluixat el ritme i els milanesos ha arribat a tenir una renda màxima de 8 punts (59-67) gràcies a un triple del Chacho Rodríguez. Els tirs lliures i un triple in extremis de Calathes han ajudat al Barça a apropar-se i arribar a l’últim quart a 4 punts (67-71).

@FCBbasket

Remuntada i a la final

La desfeta del tercer quart amb un parcial de 16-29, no ha pesat sobre els de Jasikevicius i Calathes, amb un 2+1, i Mirotic, a base de lluita, han tornat a posar al Barça per endavant. Els mini parcials, però, s’han alternat i tots dos conjunts han manat al marcador per estones. A l’equador de l’últim quart, quan els barcelonins manaven de 2 (78-76), han vist com es quedaven sense Calathes, lesionat, per jugar els últims minuts. Una galleda d’aigua freda que ha pogut costar una final. Sortosament pels blaugrana, en el caixa o faixa final dels últims dos minuts, la moneda ha caigut del costat dels de Saras. Punter, incommensurable durant 39 minuts, ha fallat el triple decisiu i Higgins, quan faltaven 5 segons, ha fet la cistella definitiva (84-82) i ha segellat el bitllet per una final de l’Eurolliga després d’una autèntica muntanya russa emocional. Gasol tindrà l’oportunitat de sumar l’Eurolliga al seu gran palmarès.

Higgins ha fet la cistella decisiva

Anadolu Efes serà el rival a la final

El rival del Barça serà l’Anadolu Efes d’Istanbul. Els turcs s’han desfet del CSKA per 86 a 89 a l’altra semifinal en un matx que han hagut de suar de valent tot i haver agafat una àmplia renda de 21 punts. Micic, MVP de la competició regular, ha tornat a ser el millor dels turcs amb 25 punts i 28 de valoració. A l’altre costat, Clyburn, amb 26 punts i 34 de valoració, ha estat l’encarregat de posar contra les cordes els finalistes a qui un pèssim últim quart els ha estat a punt de costar el partit.