Escolta aquesta notícia

Ari Sánchez és la millor jugador del pàdel mundial. Des de fa un parell de temporades, viu instal·lada en la part més alta del rànquing mundial juntament amb l’extremenya Paula Josemaría. Se sent una referent a seguir per a les joves esportistes i ho viu amb naturalitat i responsabilitat. “Hem de ser un bon exemple. Amb la Paula, som bones companyes i ens ajudem molt”, comenta la jugadora reusenca.

Té molt clar que l’esport femení ha fet un creixement molt gran els últims anys a casa nostra. I ha estat gràcies als referents que hi ha a Catalunya. “Quan les nenes decideixen què volen fer… ara pensen que volen ser com l’Alexia, com l’Aitana o com l’Ari. Tenim grans esportistes referents i s’ha d’aprofitar”, sentencia una Ari Sánchez que explica que sempre s’ha emmirallat en Alejandra Salazar, una de les millors jugadores de la història. Durant una època, van compartir projecte.

Un esport que escurça les diferències entre homes i dones

Encara hi ha diferències entre homes i dones en el món del pàdel. “Però cada vegades en són menys”, analitza Ari Sánchez. Les condicions s’han equiparat els últims anys: horaris, premis per guanyar tornejos, oportunitats, difusió, presència a la pista central de les competicions…

A més, malgrat les evidents diferències físiques, els aficionats acostumen a saber valorar el nivell masculí i femení. “Amb els homes, veus més velocitat i més espectacle. Però l’aficionat ho veu molt lluny. Amb les dones, veuen més tàctica i més tècnica. En poden aprendre més. És una de les coses bones que té el pàdel. El femení i el masculí van molt junts”, assegura Ari Sánchez.

La millor jugadora del món sentencia que, en aquest sentit, el pàdel pot ser un exemple per a altres disciplines.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a