El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat la proposta de Llei de l’esport presentada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), un pas previ important per la ILP (iniciativa legislativa popular), que va aconseguir 154.492 signatures de suport.

Sense esmenes a la totalitat

La nova Llei de l’esport ha arribat al Parlament sense cap esmena a la totalitat, però amb algunes crítiques per part de diversos partits. Amb aquest escenari, la ILP, que ha estat impulsada pel 85 % de l’esport català, tira endavant i ara caldrà la creació d’una comissió de seguiment i treball que es tancarà, finalment, amb l’aprovació de la llei.

Què demana la llei

L’objectiu principal de la Llei de l’esport és impulsar coordinadament el foment i el desenvolupament de l’esport i l’activitat física entre la població catalana. Es pretén buscar la igualtat i inclusió efectiva, respectar el medi ambient i la seguretat. També es vol coordinar la col·laboració entre l’Administració pública i les entitats associatives i empreses tant de caràcter privat com públic. Es vol enfortir i estendre un model esportiu català coherent, transparent, participatiu, respectuós, responsable i de qualitat.

Les intervencions dels diputats

Durant el debat fet al Parlament, a més de la presentació feta per Gerard Esteva, president de la UFEC, hi han intervingut diputats de tots els partits amb representació a la Cambra. Hi ha participat Òscar Ordeig (PSC i Units per Avançar), Anna Caula (ERC), Anna Tarrés (JxC), Javier Rivas (Cs), Concepción Abellán (CCP), Carles Riera (CUP), Esperanza García (PP). En acabar les intervencions, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha agraït el suport a tots els impulsors de la iniciativa.

En aquest vídeo es poden veure les intervencions més destacades del president de la UFEC i dels diputats.