Ansu Fati ha entrat amb força al panorama futbolístic mundial. El davanter ha signat dos gos en dues jornades seguides de Lliga i amb només 16 anys ja sembla cridat a convertir-se en una futura estrella del Barça. Una edat molt precoç però que ja té precedents d’èxit en altres disciplines. Rescatem sis esportistes que ja van convertir-se en referents abans d’assolir la majoria d’edat.

Nadia Comaneci, un ’10’ amb 14 anys

És la reina de l’èxit precoç. Nadia Comaneci va meravellar el món quan era una nena de només 14 anys. Comaneci és sinònim de 10. La romanesa va ser la primera a assolir aquesta puntuació en tota la història de la gimnàstica olímpica. Els jocs de Mont-real del 1976 van encetar una carrera que va acabar amb 9 medalles olímpiques.

Ricky Rubio, un nen a l’ACB

La perla més jove del bàsquet espanyol és Ricky Rubio. El base del Masnou va debutar a l’ACB amb la Penya quan tenia 14 anys. Un adolescent rodejat d’homes. Ricky es va fer gran al Barça i ha acabat madurant a l’NBA.

Michael Phelps, adolescent a Sydney

Un altre mite que va despuntar de ben jove és Michael Phelps. El nord-americà tenia només 15 anys quan va participar en els jocs de Sydney 2000. Tot i no guanyar cap medalla va ser l’inici d’una carrera banyada en or. El tauró de Baltimore és el millor esportista olímpic, amb 23 medalles d’or i un total de 28 metalls.

Arantxa Sánchez Vicario va regnar a Roland Garros

Del rei de l’aigua, a la que va ser reina de la terra batuda. Arantxa Sánchez Vicario va entrar en la història del tenis el 1989. Amb 17 anys, Arantxa va derrotar la número 1 mundial Steffi Graf en la final de Roland Garros. La barcelonina va retirar-se amb 4 Grand Slams i 4 metalls olímpics.

Marc Márquez, mundial amb 17 anys

Un dels últims adolescents amb més èxit és Marc Márquez. El pilot de Cervera va guanyar el seu primer Mundial de motociclisme quan tenia 17 anys. Des del 2010 fins avui, el seu palmarès s’ha engreixat fins als 7 títols.

Pelé, exhibició en el seu primer mundial

I si parlem de regants joves, hem d’parlar d’O’rei Pele. Edson Arantes do Nascimento va tocar el cim mundial amb només 17 anys. El mite brasiler va fer dos gols en la final del Mundial de Suècia del 1958. Va ser la primera de les tres corones que va alçar un dels més grans del futbol.