L’Andrea Fuentes, una de les millors esportistes catalanes i espanyoles, ha estat la convidada especial del ‘btv esports’. Fa cinc anys, l’Andrea va deixar la competició, però no va abandonar l’esport que tants èxits li ha donat. Amb ella, hem parlat de passat, present i futur. També de les medalles olímpiques, de les seves propostes d’R+D per a la sincronitzada, i de la seva marxa als Estats Units per ser la seleccionador de l’equip nord-americà de natació artística.

El Synkroskale Suit, un vestit de bany revolucionari

L’Andrea Fuentes, un cop va deixar la natació sincronitzada es va posar a treballar per poder oferir a aquest esport noves eines. L’última que ha dissenyat ha estat el vestit de bany Synkroskale Suit, de la marca esportiva Odeclás i que ha estat dissenyat per l’exnedadora Javiera Salcedo. Un banyador que mitjançant unes franges de colors permet veure les altures que aconsegueixen les nedadores.

Revolució al cos, però també al cap

Les innovacions de l’Andrea i la seva empresa Synkrolovers no acaben amb els vestits de bany. Una de les preocupacions de les nedadores d’artística és el producte que s’han de posar al cap abans de les competicions (laques, gomines o ceres) i que es fabriquen elles mateixes. L’Andrea ha creat un producte, que ha provat al mateix plató del ‘btv esports’.

Seleccionadora dels Estats Units

La feina de l’Andrea Fuentes no s’atura amb la creació de nous productes i dissenys. A finals de mes, l’Andrea i la seva família marxaran als Estats Units, ja que ha estat escollida com a seleccionadora de l’equip de sincro nord-americà. Volen que l’equip torni a estar en el podi després de no participar en els últims dos jocs olímpics.

Repàs al passat

La visita de l’Andrea al ‘btvesports’ també ha servit per parlar amb ella del seu passat com a nedadora de sincronitzada. La medallista olímpica ha afirmat que el millor moment de la seva carrera va ser la medalla de plata aconseguida amb Ona Carbonell als Jocs Olímpics de Londres. També ha recordat el moment de la seva retirada i tot l’enrenou que es va generar amb el comiat d’Anna Tarrés de l’equip de sincro espanyol.