El Barça s’adheriria a la convocatòria de vaga proposada per lAssociació de Futbolistes Espanyols (AFE) si al final no hi hagués un acord. Reclamen la igualtat de drets laborals, la fixació d’un salari mínim igualitari i la baixa per maternitat, entre d’altres. Les jugadores convocades per l’AFE es van reunir dimarts, 22 d’octubre, per analitzar la situació actual de les negociacions del conveni col·lectiu. Després d’una votació amb un 93 % de vots a favor, les jugadores van proposar convocar un vaga si finalment no hi ha un acord.

Alexia Putellas demana un acord abans de fer vaga

Alexia Putellas ha declarat que, si al final no s’arriba a un acord en la pròxima reunió, es farà la vaga. La jugadora ha destacat que aquest acord “dignificaria una professió que és la que volem”. També ha expressat que la situació actual no és còmoda per a ningú i que de moment les jugadores estan en espera d’aclarir l’assumpte i poder continuar el campionat amb normalitat.

Lluís Cortés dona tot el seu suport a les jugadores

Lluís Cortés s’ha mostrat a favor de les mesures que es volen dur a terme si finalment no s’arriba a un acord. L’entrenador blaugrana ha destacat que “per fi les noies jugadores estan aconseguint el que fa molts anys que es mereixen”.

En espera d’una resolució final de l’assumpte, la vaga convocada per l’AFE afectaria el partit de la 8a jornada de la Lliga Iberdrola, en què les blaugrana jugaran contra el Llevant a l’Estadi Johan Cruyff a les 12 h.