Albert Llovera tronarà a participar en el Ral·li Dakar 2020 després de dos anys sense corre’l. El pilot reapareixerà a la competició més dura del món amb Petronas Lubricants Spain. L’andorrà és un dels integrants de l’equip holandès Team de Rooy Iveco, un dels aspirants al triomf a la categoria de camions.

Dos anys de superació personal

El pilot, de 52 anys, va haver de renunciar a la dues últimes edicions del Dakar per motius personals, que li van impedir participar-hi. Amb aquesta, ja són sis les edicions en les quals haurà participat. Llovera reapareixerà al Dakar per la porta gran, ja que el seu equip és un dels màxims favorits per obtenir el triomf. Amb aquesta edició, la modalitat de camions arriba a la 42a edició en el desert de l’Aràbia Saudita.

Trajectòria de llarga participació

Albert Llovera és un dels grans pilots del Dakar. Amb només 17 anys l’andorrà ja va participar en els XVI Jocs Olímpics d’Hivern a Sarajevo. Un any més tard, Llovera va participar en la Copa d’Europa, en la qual va patir un terrible accident que el va deixar en cadira de rodes. Tot i això, el pilot no va renunciar a seguir participant en les diferents disciplines de l’esport. La seva trajectòria en el món del motor va començar el 2007 amb cotxes. Del 2015 al 2017 Llovera va participar en el Dakar a la modalitat de camions. En aquell últim any va aconseguir acabar en la 24a posició, el seu millor resultat fins ara.