Barça

El Barça ha empata a 1 al camp de l’Alabès. Després d’una primera part dolenta, que ha estat quan ha arribat el gol dels bascos, els blaugrana han millorat a la segona i, tot i tenir un bon grapat d’ocasions, només Griezmann ha estat capaç de marcar. Els de Koeman només han sumat dos punts dels últims 12 punts possibles i queden a vuit del Madrid.

L’Alabès aprofita la seva ocasió

En els primers minuts els dos equips han estat imprecisos i, per tant, els ha costat generar joc. La primera aproximació ha estat del Barça, en una passada en profunditat de Lenglet que ha deixat sol davant el porter Ansu Fati, però el davanter, que feia 18 anys, ha xutat desviat. L’Alabès, ben ordenat defensivament, ha esperat la seva oportunitat al contraatac i Neto ha hagut d’intervenir a un xut d’Edgar. Els blaugrana, a poc a poc, s’han fet amb el control del joc i una combinació entre Griezmann i Ansu Fati ha acabat amb una rematada desviada del francès. Just després ha estat Messi qui ha estat a prop del gol, però el seu xut de falta l’ha rebutjat un defensa gairebé sobre la línia de gol. Els bascos han continuat esperant i un mal control de Neto a una passada de Piqué, l’ha aprofitat Luis Rioja per fer l’1 a 0. Els de Koeman han intentat reaccionar ràpidament i s’ha demanat un possible penal per empenta de Navarro sobre De Jong, però ni l’àrbitre ni el VAR han vist res de res. La primera part ha acabat amb el Barça intentant-ho, però sense trobar la manera de superar la defensa dels de Vitòria.

El Barça no encerta en la rematada final

Triple canvi a la mitja part del Barça. Han marxat Lenglet, Busquets i Dembélé i han entrat al camp Pjanic, Pedri i Trincao. Ronald Koeman ha intervingut en el partit i ha col·locat De Jong de central, com davant la Juventus a la Champions. Els blaugrana s’han fet amb el domini i han tancat l’Alabès a la seva àrea, però la rematada final no acabava de ser clara. Ansu Fati, per exemple, ha creuat massa la pilota. El Barça ha seguit picant pedra i en el minut 60 el partit se li ha posat de cara quan Jota Peleteiro ha estat expulsat per doble targeta groga i, en la jugada següent,Griezmann ha aprofitat una pressió d’Ansu Fati per empatar a 1. Messi ha estat a punt de fer el segon, però Pacheco l’ha salvat enviant a córner. Han estat els millors minuts dels blaugrana, que han vist com l’àrbitre ha anul·lat un gol a Griezmann per fora de joc de Trincao, que havia assistit el francès. El Barça ha seguit insistint-hi i Ansu Fati, just abans de ser substituït per Braithwaite, ha obligat Pacheco a tornar a intervenir. Els de Koeman no s’han aturat en la recerca del segon i Dest i Pjanic han tornat a posar a prova Pacheco, que s’ha fet gran sota pals. Els blaugrana hi han anat fins al final, però la manca d’encert en la rematada ha fet que el partit acabés en empat.