Las Rozas

Un cop acabada la temporada a la Tercera RFEF és hora de disputar el play-off d’ascens a la Segona RFEF. En la temporada 2021-22, el campió de Tercera puja directament de categoria i es classifiquen per al play-off el segon, el tercer, el quart i el cinquè classificats de la Tercera RFEF. Els equips que vulguin pujar necessitaran guanyar tres partits per ascendir de categoria.

El nou format per pujar de categoria: fase autonòmica

La primera eliminatòria la disputaran el segon classificat contra el cinquè i el tercer classificat contra el quart. Tots els enfrontaments seran a partit únic i en una seu neutral. En cas que el partit acabi amb empat es disputarà una pròrroga i si aquesta finalitza amb igualtat, en el marcador no es disputarà una tanda de penals i es classificarà l’equip amb millor classificació a la lliga regular.

La següent setmana, els guanyadors de cada eliminatòria jugaran la segona fase amb una nova eliminatòria amb els mateixos patrons: partit únic, seu neutral i sense tanda de penals.

Fase estatal

La tercera i darrera fase per aconseguir l’ascens serà estatal. Els 18 guanyadors del play-off autonòmic entraran en un sorteig per jugar la final per a l’ascens, per tant, pujaran a la Segona RFEF nou equips d’aquesta fase. L’eliminatòria també serà a partit únic, en una fase neutral que podria ser a la seu de la RFEF a Las Rozas i tampoc no hi haurà penals en cas d’empat a la pròrroga. Només en el cas que els dos equips que s’enfrontin hagin quedat classificats en la mateixa posició en les seves respectives lligues, es disputaria una tanda de penals en cas d’empat en finalitzar l’enfrontament. Malgrat no és oficial, tot apunta que aquesta final serà el cap de setmana del 21 i 22 de maig.

Els nou ascensos se sumaran als 18 campions de Lliga que pugen directament. Per tant, aquesta temporada pugen a la Segona RFEF un total de 27 equips.