medalla marató Barcelona 2022

La Zurich Marató Barcelona 2022 ha donat a conèixer la medalla per a l’edició d’aquest 2022. Els corredors que creuin la línia d’arribada el 8 de maig es trobaran amb un disseny basat en l’Eixample de la ciutat, concretament la quadrícula que va fer famós Ildefons Cerdà.

El disseny de la medalla de la Marató de Barcelona

Aquest any el propòsit és unificar la identitat de la Marató amb un disseny singular i representatiu de Barcelona, concretament del xamfrà de l’Eixample de la ciutat. Un fet que diferencia la capital catalana de la resta de metròpolis europees. La seva forma la converteix en un escenari únic i ideal per traçar el recorregut dels 42 quilòmetres maratonians, perquè hi ha més bona visibilitat per als girs.

El color platejat de la medalla simula una quadrícula sobre fons blau. Aquest mateix color serà el de la cinta, que portarà incrustada les quadrícules de l’Eixample en color blanc.

Barcelona, font d’inspiració

La fesomia que va donar el Pla Cerdà a la ciutat barcelonina ja va ser font d’inspiració per a la nova tipografia de la Marató, estrenada l’any passat. En aquesta ocasió, l’organització també ha traslladat aquesta forma a la medalla de la cursa.