“Per què corro la marató? I per què no?”, afirma amb un punt d’orgull el barceloní Jordi Reig: “Tinc 35 anys, m’agrada molt l’esport i córrer n’és la versió més original i més natural“. Reig ha explicat al programa ‘Via 15’ que arribar a la meta sense sobrecàrregues i fer una bona marca a la Marató de Barcelona 2022 requereix una disciplina i un entrenament que l’obliguen a canviar les rutines mesos abans de qualsevol prova d’aquest estil. Fa exercici físic diàriament: córrer, bici, musculació i nedar segons el pla d’entrenament que s’ha autoimposat, una rutina que inclou controlar l’alimentació, renunciar a hores de son i passar menys temps amb la família.

Després de cada cursa, el primer que fas és penedir-te d’haver-la fet i el segon és buscar la següent”
Jordi Reig, corredor amateur de la Marató de Barcelona

Córrer, bici i natació

“Un entrenament per a la Marató són moltes hores”, afirma Jordi Reig. El corredor afegeix que combinar una jornada laboral de vuit hores fora de Barcelona i tenir pendent un entrenament diari “deixa molt poc temps per a la resta de coses”. “Fa tres mesos que soc pare i ho he pogut compaginar”, explica, tot i reconèixer que és possible gràcies a la complicitat de la seva parella, la Georgina, “que em cobreix quan jo no soc a casa”.

Cada tarda corre per la Diagonal amunt i avall, entre el parc de Pedralbes i la plaça de Francesc Macià, un exercici que completa amb altres disciplines, com la bicicleta estàtica que té al balcó generós de casa, entrenaments de força al gimnàs i “sobretot natació, que m’ajuda a fer càrdio i que no és gens lesiva per a les articulacions“.

Jordi Reig fent entrenament a casa

La tecnologia, una aliada

La tecnologia és de gran ajuda per als esportistes aficionats. “Tenir accés a milers de plans d’entrenament, alguns de gratuïts, és brutal“, confessa Reig. “Hi ha entrenadors que et poden preparar un pla personalitzat“. L’altre aspecte important és l’anàlisi de dades, que és possible gràcies als rellotges de polsera que monitoren les constants vitals i l’activitat física. “Soc un friqui d’aquestes tecnologies”, admet Reig. “Sempre que arribo a casa després d’entrenar-me miro quina activitat he fet, abans fins i tot de beure aigua”.

Aquest jove barceloní porta l’esport a les venes i confessa que “després de cada cursa el primer que fas és penedir-te d’haver-la fet i el segon és buscar la següent”.