Pancarta Koeman

L’aficionat que va exhibir a la graderia la pancarta “Koeman out”, al Camp Nou durant el partit contra el Bayern, va ser advertit d’expulsió per la seguretat de l’estadi del Barça. En un primer moment, el club va retirar la lona contra el tècnic blaugrana i, més tard, li va tornar, però amb l’amenaça que si la tornava a exhibir, el farien fora de l’estadi.

La derrota contra el Bayern de Munic al Camp Nou ha estat un cop dur per a la plantilla i per al tècnic Ronald Koeman. A més a més, durant el debut a la Champions, es van poder veure les primeres veus dels socis en contra del tècnic holandès. Una pancarta que ja venia feta i que amb el mal joc i resultat de l’equip va lluir a l’estadi del Barça durant uns minuts fins que la seguretat del club la va confiscar en un primer moment, per després advertir d’expulsió del Camp Nou a l’aficionat que la va portar si la tornava a desplegar.

Què diu la normativa sobre les pancartes?

La normativa del club explica que està prohibit introduir o exhibir pancartes o banderes que utilitzin símbols o emblemes que puguin incitar a la violència o a la xenofòbia i que “l’exposició de qualsevol bandera, pancarta, mosaic o qualsevol altre acte d’expressió que impliqui l’ús de qualsevol mena de sistema, material o organització, haurà de ser de material ignífug i autoritzat prèviament pel Club”.

Els aficionats tampoc no poden exhibir “publicitat, articles polítics o religiosos de qualsevol tipus com, per exemple, pancartes, símbols o fulletons”.

Pancarta Koeman
L’aficionat amb la pancarta contra Ronald Koeman abans d’entrar al Camp Nou

La normativa també explica que no es pot “insultar públicament qualsevol altra persona, en particular jugadors, entrenadors, àrbitres i altres espectadors, ja sigui cridant, mostrant objectes o per qualsevol altre mitjà, com ara pancartes relacionades amb la raça, sexe, idioma, religió o origen. Comportaments racistes o irrespectuosos. Aquest tipus de comportament podrà donar lloc a l’expulsió immediata del recinte”.   

D’altra banda, la normativa del Camp Nou també prohibeix banderes o pancartes de mida superior a 2m x 1m i/o de material inflamable.