Les restriccions sanitàries afecten la pràctica d’esport als centres privats i públics. La immensa majoria del sector privat ha hagut de tancar portes un cop més, però alguns centres municipals com el de l’Espanya Industrial i la Bordeta es mantenen oberts gràcies a la possibilitat de treure les activitats a l’exterior. Els barcelonins que volen estar en forma, habituals dels equipaments esportius, han traslladat l’esport a l’exterior, ja sigui per lliure, pagant algun entrenador o a través dels CEM oberts.

La ubicació, la clau per oferir activitats

Els CEM Espanya Industrial i la Bordeta poden seguir oferint activitats perquè disposen d‘espais oberts per a la pràctica de l’esport dins les instal·lacions i, també, aprofiten els espais verds propers que els permeten mantenir activitats a l’aire lliure.

Evitar un cinquè tancament com sigui

En els darrers mesos tots dos equipaments han tingut una davallada d’abonats d’un 33 %. El CEM Espanya Industrial ha vist com el nombre d’usuaris baixava de 6.000 a 4.000. Un percentatge similar té el CEM la Bordeta. “La normativa ens ha fet obrir i tancar en quatre ocasions. Això ha minvat la voluntat de fer esport —comenta Lluís Gràcia, director del CEM la Bordeta—. Per això, hem intentat mantenir l’activitat esportiva per a tothom que la vulgui fer, com? Doncs adaptant-nos a la normativa. Tot el que hem pogut ho hem tret a l’exterior”.

Una de les sessions dirigides que no s’ha desprogramat amb les restriccions actuals

Les classes dirigides es fan a l’exterior

Els centres no ofereixen el mateix servei que abans de les restriccions, però s’han adaptat perquè es pugui fer el màxim d’activitats possibles. “Es pot fer ús de la piscina, amb un aforament reduït, i dels vestidors —explica Sarah Sádabo, directora del CEM Espanya Industrial— i hem tret a l’aire lliure les activitats que hem pogut, oferint més de 200 activitats a la setmana. A més, tenim les classes en ‘streaming'”.  

Més altes que baixes al gener

La resposta dels usuaris ha estat molt bona. Tot i els dies de fred, molts abonats han continuat fent esport. A més, per primer cop des que va començar la pandèmia, els centres han registrat més altes que baixes d’usuaris. Una tendència que esperen mantenir gràcies a l’oferta d’activitats a l’exterior. “Abans de les restriccions ja fèiem alguna activitat exterior, però ara hem vist que molts abonats ens feliciten per la iniciativa i demanen que l’opció de fer esport a l’aire lliure es perllongui en el temps“, comenta Gràcia.