L’Associació de Clubs de Futbol Aficionats de Catalunya (ACFAC) juntament amb la Plataforma per una FCF dels Clubs ha posat de manifest la força de les dues entitats. Entre totes dues sumen més de 400 clubs, que podran donar la seva visió del futbol català a l’assemblea de la Federació Catalana de Futbol, que es farà a Blanes el 30 de juny. En aquesta assemblea s’han de decidir aspectes importants, com els descensos de Primera Catalana o la reestructuració de la Segona Catalana.

Tenen el suport de 400 clubs

L’ACFAC, presentada el 6 de maig, vol ser un referent dels clubs més modestos de Catalunya i la presideix Javier Salamero. En aquesta presentació també s’hi ha afegit la Plataforma per una FCF dels Clubs. El president d’aquesta plataforma, Adolfo Borgoñó, ha destacat que “hem rebut el suport de 400 clubs catalans“. La federació té uns 1.100 clubs afiliats, per tant vol dir que han rebut el suport de més d’un terç de les entitats.

Els punts a portar a l’assemblea

Aquest suport els permetrà dur una sèrie de punts que per a ells són importants de cara a l’assemblea de la Federació Catalana de Futbol del 30 de juny. Una assemblea a la qual podria anar el president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. Les dues plataformes volen presentar dimecres les més de 400 signatures a la Federació Catalana de Futbol. Aquests són els punts més destacats que han posat sobre la taula.

Vot secret a l’assemblea

Un dels aspectes que han volgut destacar les dues organitzacions és l’opció del vot secret perquè creuen que és un dret que han de tenir tots els clubs. Des de l’ACFAC i la plataforma no volen que “els venci la por”. Per aquest motiu també lluiten perquè la Federació no “pugui fer servir la delegació de vot durant l’assemblea”, segons ha dit Salamero.

Gratuïtat de les quotes de la FCF

L’ACFAC i la Plataforma per una FCF dels Clubs demanen la gratuïtat de la quota de la federació, que per als clubs suposa un pagament d’entre 2.000 i 4.000 euros.

Compensacions econòmiques de la junta directiva

Els clubs també han volgut posar de manifest el malestar per la direcció de la Federació Catalana de Futbol. Per aquest motiu, entre d’altres, destaquen que la junta directiva no pugui rebre cap compensació econòmica per les reunions de treball de la Federació Catalana de Futbol. Jordi Grané, president del CE Mercantil, ha dit que “els clubs hem dit prou a les pràctiques de nepotisme de la federació”.