No hi haurà descensos en bàsquet femení
@FCBBasket_fem

La Federació Espanyola de Bàsquet ha decidit, d’acord amb els clubs que integren la Lliga femenina, donar per acabada la competició. A la reunió, feta telemàticament per la situació actual que es viu amb la crisi de la covid-19, s’ha decidit que enguany no hi haurà descensos i sí ascensos. Una decisió que afecta el Lima-Horta Barcelona i el Barça CBS.

Sense descensos i dos ascensos

A la reunió, entre representants de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) i els 14 clubs que juguen a la Lliga femenina Endesa, la màxima categoria del bàsquet espanyol ha decidit donar per acabada la competició. Al mateix temps s’ha aprovat, per unanimitat, que no hi haurà cap descens aquesta temporada, però en canvi sí que hi haurà els dos ascensos de la Lliga Femenina 2, previstos per a aquest curs.

Aquesta decisió afecta, en certa manera, els dos equips barcelonins que juguen en la segona categoria del bàsquet espanyol, la Lliga femenina 2: el Lima-Horta Barcelona i el Barça CBS. Tot i això, cap dels dos equips pujarà de categoria ja que les hortenques són cinquenes a la classificació i les blaugrana sisenes a cinc i sis punts,  respectivament, del líder: Snatt’s Femení Sant Adrià.

Bàsquet Lima-Horta Barcelona
@LimaHortaBasket

Amb aquest acord, la temporada vinent, la Lliga Femenina Endesa estarà formada per 16 equips, en lloc dels 14 que ho han fet en aquesta.

Des de la Federació Espanyola també informen que en els pròxims dies, els clubs implicats en els ascensos, rebran la resolució final de l’ens federatiu “respecte al procediment pel qual es resoldrà la present Lliga, un cop s’ha contrastat la dificultat de continuar disputant-la”.

Així estava la classificació de l’LF 2

La competició de la Lliga Femenina 2 es va aturar el 14 de març, quan ja s’havien disputat 21 jornades i només en quedaven sis per acabar la fase regular. Així és com estava la classificació (posaré quadre).

1 Snatt’s Femení Sant Adrià 38
2 Osés Construcción Ardoi 38
3 Spar Gran Canaria 36
4 Unicaja 36
5 Lima-Horta Barcelona 33
6 Barça CBS 32
7 ISE CB Almería 32
8 GeiEG Unigirona 30
9 UCAM Primafrio 29
10 RACA Granada 28
11 Segle XXI 28
12 Advisoria Boet Mataró 27
13 Picken Claret 26
14 Magectias contra Violencia Género 25