Ansu Fati plorant com Leo Messi el 2006

Ansu Fati es va lesionar en el partit de la Copa del Rei contra l’Athletic Club i va sortir del camp amb llàgrimes als ulls. En ser substituït, Xavi Hernández el va abraçar. Una imatge que va recordar-ne una altra 16 anys abans, entre Leo Messi i Frank Rijkaard.

La imatge icònica de Messi i Ansu

La imatge de Leo Messi i Rijkaard ja és història del futbol, i molts culers esperen que la similitud entre totes dues fotografies també signifiqui que el futur de tots dos jugadors vagi en paral·lel.

En aquell moment, el 7 març del 2006, el Barça jugava els vuitens de final de la Champions contra el Chelsea. Al minut 25, Leo Messi, que tenia 18 anys, va trepitjar malament, i es va fer una lesió als isquiotibials de la cama dreta. El jugador, que ja havia patit diverses lesions, sortia plorant del camp, conscient de la seva mala sort i fragilitat en aquell moment. En sortir del terreny de joc, Frank Rijkaard el va abraçar. Messi es va perdre 17 partits per culpa d’aquella lesió.

El cas d’Ansu Fati, amb 19 anys, el Barça s’estava jugant l’accés als vuitens de final de la Copa del Rei, i el davanter havia entrat a la segona part. Un mal moviment va fer que patís una lesió muscular al bíceps femoral de la cuixa esquerra, la quarta de la seva curta carrera al Barça. La imatge de l’abraçada de Xavi, va recordar la de Rijkaard amb Messi.

Messi va superar la plaga de lesions i va esdevenir el millor

L’exemple de Messi ha de servir a Ansu Fati per superar les fatalitats. L’argentí va tenir diverses lesions entre el 2006 i el 2008. L’arribada de Pep Guardiola va canviar el seu esdevenir, en qüestió futbolística, però també en temes físics. Messi va parar de tenir lesions musculars i es va convertir en el millor jugador del món i de la història. Caldrà veure si l’arribada de Xavi també serveix de punt d’inflexió per a Ansu Fati, i a poc a poc deixa enrere les lesions, agafa confiança i es converteix en una referència mundial.