Éric Abidal ha parlat clar sobre l’actualitat del Futbol Club Barcelona i ha deixat clares algunes coses. Com, per exemple, el paper de Leo Messi, a qui considera un capità exemplar. “No parla gaire però ho mostra tot en el camp, és un jugador clau per a nosaltres. Messi no cal que parli. Si està enfadat o està content, tothom ho sap”. Sobre les declaracions del 10 del Barça sobre l’ambició i les ganes d’aconseguir la Champions, el secretari tècnic ha destacat que entén aquestes paraules perquè “fa tres anys que no es guanya”. De fet, Abidal ha destacat que “l’objectiu és guanyar-ho tot”.

La renovació de Valverde

Abidal també ha tingut temps per parlar sobre el futur d’Ernesto Valverde, que acaba contracte el juny del 2019. Del tècnic ha dit que “ha de prendre una decisió. No s’ha de precipitar, però si té una resposta negativa ens hem de moure. Jo no vull pressionar-lo”.

eric abidal secretari tecni fc barcelona

El paper del filial

Pel que fa al Barça B, Abidal ha destacat que “ha de ser competitiu perquè serà més fàcil per tenir alguns amb el primer equip. La decisió de tenir una plantilla curta va en aquesta direcció. El jugador jove no ha de jugar ja, sinó que hem de protegir-lo. El canvi de jugar al Barça B i al primer equip és molt gran. El jugador ha d’estar preparat per a això”.

La feina de secretari tècnic

Éric Abidal també ha parlat sobre la seva feina com a secretari tècnic, la preparació que ha fet i el repte que suposa treballar per un club tan exigent com el Barça. També sap que quan el club barcelonista busca un jugador, el preu es multiplica i que s’ha de ser molt ràpid. Abidal també ha posat sobre la taula temes delicats, com quan ha de dir-li a un jugador que no es compta amb ell.