Les armes són de veritat, però no estan esmolades per raons de seguretat. Ara, els cops ningú no se’ls estalvia.  Amb armes d’acer pròpies de l’edat mitjana i armadures de 30 quilos de pes, els participants han de lluitar de forma individual o en grup per tal d’aconseguir tombar els seus contrincants. S’elimina aquell lluitador que toca el terra per tres punts diferents del cos.

És un esport que es va inventar ara fa deu anys, però que fins fa dos no n’existia una normativa mundial. Aquesta art marcial encara és molt desconeguda a Catalunya, però els organitzadors esperen que el campionat doni a conèixer més aquest esport i de mica en mica vagin creixent els adeptes. A Barcelona ja existeixen dos clubs que promouen aquesta lluita medieval.

Els organitzadors han anunciat que aquest torneig es continuarà celebrant a la ciutat els pròxims tres anys. En total, hi participen més d’una trenta de països i s’espera que unes 10.000 persones s’acostin fins a La Monumental aquests dies per veure aquest espectacle únic.