jugadors acb

Des d’aquest dimecres i fins al dimarts 30 de juny a València es viurà el play-off final de la Lliga ACB. Seran 14 dies d’emocions fortes. De passió i, sobretot, d’admirar i aplaudir les jugades més espectaculars que retindrem a les retines. Tot seguit et deixem els vuit jugadors que creiem que poden marcar diferències.

Nikola Mirotic (FC Barcelona)

Des de Montenegro i amb dos metres vuit centímetres de pura màgia: Don Nikola Mirotic. El millor jugador del Vell Continent. No són els 20 punts per partit ni una valoració de 25. És aquell somriure maliciós de saber-se superior. El ball a la pintura i el revers amb tir en suspensió a una cama. El seu dit marca el camí d’un Barça que ràpidament s’ha enamorat del seu joc.

Facundo Campazzo (R. Madrid)

I si Mirotic és el número 1, el 2 és Facundo Campazzo. El base argentí és el timó de la nau blanca. Capacitat per dirigir, penetrar i un canell d’altíssim nivell són les seves credencials. 40 % en triples i cinc regals per partit en forma d’assistències. Un prestidigitador amb ulls al clatell i moltes opcions de fer el salt a l’NBA.

Dylan Ennis (Bàsquet Saragossa)

No serà l’únic base a seguir. El canadenc Dylan Ennis reuneix un 41 % d’encert més enllà del 6,75 amb una potència descomunal. Esmaixades arrambant amb tot i el complement perfecte de Carlos Alocén. Una autèntica bèstia.

Toko Shengelia (Baskonia)

A Toko Shengelia no li cal tapar-se la cara, més val que ho facin els seus rivals. Oriola encara el busca i no és qui n’ha sortit més mal parat. Un ala pivot modern ple de recursos i sense complexos. Tècnica i potència per deixar a tothom amb la boca oberta.

Giorgi Shermadini (Iberostar Tenerife)

I entrem a la pintura, territori de gegants. El rei de la zona juga a Tenerife i es diu Giorgi Shermadini. El georgià és un pivot “old school” amb la segona millor valoració de la Lliga. 24 de mitjana per a un jugador de cara afable però amb mentalitat d’autèntic assassí.

Bojan Dubljevic (València Basket)

La barba de la Lliga no serà fàcil d’afaitar. Impossible flotar Bojan Dubljevic, el pivot amb el millor canell de l’ACB. Amb dos metres i cinc centímetres, no serà el més alt de la pista, però el fet de reunir tenacitat i classe el fan gairebé impossible de defensar.

Moussa Diagné (Morabanc Andorra)

Moussa Diagné pot semblar poca cosa per a guerres interiors, però el pivot senegalès ho compensa amb una explosivitat i una mentalitat a prova de bombes. Intensitat i bon canell al servei de Morabanc Andorra.

Ondrej Balvin (Bilbao Basket)

I a Bilbao han tancat la cistella amb clau i forrellat gràcies a Ondrej Balvin. Si el txec diu que no es pot passar és que no es pot fer. Més d’un tap per partit fan que t’ho repensis a l’hora d’intentar penetrar a l’àrea.

 

 

 

 

Vuit jugadors d’alt nivell per a una Lliga més emocionant que mai.