La Marató Barcelona virtual ha permès que 7.866 corredors puguin, ja sigui d’una tacada o en diversos dies, sumar 42,195 quilòmetres de la prova mítica. Els que l’han feta sense parar tenen molt de mèrit per fer-ho sense avituallaments, sense el trànsit tallat i en solitari o en petits grups. Però també és destacable aquelles persones que l’han acabada en diversos dies, cadascú conscient de les seves limitacions. Hi ha gent que mai no hauria fet aquest quilometratge en els vuit dies de marge, però la motivació els ha engrescat a acabar-la.

Una marató de Barcelona virtual, diferent

Quan la pandèmia va obligar, primer a canviar-la de data i després a ajornar-la de forma definitiva al 2021, es feia difícil pensar que milers de corredors sortissin als carrers a fer una marató. És evident que no tothom l’ha feta com a tal i també s’ha discutit si era just que tingués el nom de Marató Barcelona, però el cert és que en època de confinament i toc de queda, la motivació per sortir a córrer no sempre és la més adequada i cal dir que els amants d’aquest esport han pogut gaudir d’una experiència diferent.

7.866 “finishers”, un 58 % dels inscrits

En total han acabat la Marató Barcelona virtual 7.844 corredors, un 58 % dels 13.459 inscrits. El fet de ser gratuïta ha provocat que molta gent s’hi hagi apuntat sense acabar de fer-la finalment. De fet, quan va començar la prova, el dia 8 de novembre, hi havia poc més de 10.000 inscrits i la xifra de participants ha augmentat en més de 3.000, un 30 % perquè les inscripcions continuaven obertes. Xifres a banda, la Marató Barcelona virtual ha donat un impuls als corredors, que s’han bolcat en una prova que en principi tornarà a ser una realitat d’aquí a un any aproximadament, el 7 de novembre del 2021.