Adrián Díaz Olivia Smart Jocs Olímpics Pequín 2022
Federació Catalana d'Esports d'Hivern

Els Jocs Olímpics d’Hivern 2022 es disputen a Pequín i de la delegació espanyola que hi participarà hi haurà set esportistes catalans. Aquesta xifra duplica la presència en uns jocs respecte a l’edició del 2018, quan hi van participar tres. Els set catalans que representen la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i que hi prendran part són Queralt Castellet, Adrián Díaz, Ander Mirambell, Núria Pau, Jaume Pueyo, Quim Salarich i Olivia Smart.

Queralt Castellet i Ander Mirambell, els més veterans

Si hi ha una especialista en Jocs Olímpics, sens dubte aquesta té nom i cognoms: Queralt Castellet. Per a la “rider” de Sabadell, la de Pequín serà la seva cinquena participació olímpica, després del seu debut a Torí 2006. Des de llavors, ha acumulat un palmarès espectacular, però se li resisteix la medalla olímpica. La seva millor posició, la setena de Pyeongchang 2018. Castellet opta a ser la banderera de la delegació espanyola juntament amb un altre veterà dels jocs, Ander Mirambell. El pilot barceloní prendrà part en els seus quarts Jocs Olímpics en la modalitat de skeleton. El repte, millorar la 23a posició de Pyeongchang 2018.

L’esquí, amb tres participants

L’esquiador de Malla (Osona), Quim Salarich disputarà els seus segons Jocs Olímpics, i ho farà en el millor moment de la seva carrera esportiva. Dos “top 15” en Copa del Món i un podi en Copa d’Europa són alguns dels resultats més destacats aconseguits aquesta temporada. Competirà en modalitat d’eslàlom. En esquí alpí l’acompanyarà la corredora de Ribes de Freser, Núria Pau. Malgrat patir una lesió a l’espatlla que va condicionar-li notablement l’arrencada de la temporada, ha pogut establir els criteris mínims per competir als seus primers jocs en la modalitat de gegant. En esquí de fons, concretament en la modalitat d’esprint, i també per primera vegada, hi prendrà part Jaume Pueyo. El fondista urgellenc ha començat a acumular experiència en el circuit de Copa del Món.

El FC Barcelona, present als Jocs Olímpics

El FC Barcelona tindrà representació olímpica amb la parella de patinatge artístic formada pel barceloní Adrián Díaz i Olivia Smart (nascuda al Regne Unit però amb nacionalitat espanyola des del 2017). Els dos esportistes es van guanyar la plaça en dansa per als seus primers Jocs Olímpics. La parella ha demostrat estar un esglaó per sobre respecte a la temporada passada, amb actuacions molt sòlides en les proves internacionals. Per a Díaz serà la seva segona participació olímpica, després de Sotxi 2014.