Aquest any la ciutat de Barcelona ha acollit la cinquena edició dels BCN Salut Games, la més exitosa de totes. Unes olimpíades solidàries organitzades per a32events, empresa encapçalada per Esteve Morató (director de l’esdeveniment) i especialitzada a crear esdeveniments per promoure el treball en equip mitjançant activitats lúdico-esportives. Aquesta iniciativa reuneix hospitals, centres de recerca i fundacions de Barcelona i de tot el territori de Catalunya. Aquesta edició del 2022, els Salut Games s’han celebrat entre el 28 de març i el 30 d’abril.

Hi participen hospitals, centres de recerca i fundacions

Aquest any hi han participat 26 institucions, amb un total de 2.972 participants, el doble que l’edició anterior, els quals són metges i treballadors.

Els centres de salut que hi han col·laborat són l’Hospital Clínic, el Sant Joan de Déu, l’Hospital de Granollers, l’Hospital de Sant Rafael, l’Hospital Benito Menni, l’Hospital de Berga, Sant Pau, el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Hospitalari de Vic, el Parc del Mar, el Parc Sanitari Pere Virgili, la Fundació Pasqual Maragall, la Fundació ACE, la Fundació Eulàlia Torras de Beà, el CAP de Sarrià, el CAP de Vallcarca, el CIS Cotxeres, el CAP de Roger de Flor, el CAP de Sardenya, el CAPSBE, la Clínica Eugin, VHIO, l’Hospital de Bellvitge, Sant Joan de Déu Martorell i Badalona Serveis Assistencials.

El centre que ha aportat més participants ha estat l’Hospital Clínic, amb 376; i el que menys ha estat l’Hospital de Berga, amb quatre participants a causa de la distància.

La solidaritat s’assoleix amb una donació de cinc euros que fa cada participant i, a més a més, cada centre paga les inscripcions dels treballadors que participen en els jocs.

Activitats i jocs per la solidaritat

En l’esdeveniment s’hi han fet 11 activitats aquesta edició: futbol sala, bàsquet 3×3, pàdel, bitlles, gimcana urbana, córrer, zumba, voleibol platja 4×4, marxa nòrdica, tenis taula i joc d’escapada. Principalment, el campus UB Esports ha acollit l’esdeveniment, tot i que alguns jocs han tingut lloc al centre comercial i d’oci Magic Badalona, a l’Splau de Cornellà o a Vall d’Hebron.

L’activitat que ha tingut més èxit en aquesta edició ha estat el joc d’escapada. La segona ha estat la gimcana urbana, la qual s’ha fet al barri del Born, amb 350 participants.