Aquest cap de setmana s’ha disputat el reconegut Trofeu Internacional de Judo Ciutat de Barcelona, emmarcat aquest cop sota una 46a edició que ha guanyat Catalunya, en categoria masculina i València en la femenina. L’esdeveniment, que ha tingut lloc als cinc tatamis habilitats pel poliesportiu CEM Olímpics del Vall d’Hebron, ha estat tot un èxit pel que fa a la participació i l’assistència.

Una competició cada cop més internacional

A la prova, coneguda també per ser la Supercopa d’Espanya Absoluta, hi han participat més de 170 judokes i ha desplaçat un total de 16 expedicions de nacionalitats diverses, en què la francesa ha estat l’estrangera amb més medalles (6). L’edició d’enguany, ha inclòs categories masculines d’entre -60 i +100kg  i femenines d’entre -48 a +78kg en combats de quatre minuts de durada que han començat a primera hora del matí.

L’expedició catalana, la més nombrosa

L’expedició catalana ha estat la més rellevant quant a nombre de participants però també de medalles amb un total de quinze. Al voltant d’una cinquantena d’esportistes catalans han pres part en aquesta prova del circuit oficial de la Copa d’Espanya, puntuable per al rànquing nacional d’un dels esports amb més llicències federatives del nostre territori.

La Míriam Rosado, del Nucli de Tecnificació BCN Nord i participant a la categoria -57kg, no ha pogut passar de la 7a plaça després de caure en un combat molt intens i igualat davant una representant murciana.

Per la seva banda, l’Iker Blanco, del club Judo Bushido-Rei de Sant Andreu, també ha fet un bon paper a la seva categoria, la de -73kg, però s’ha quedat a les portes del podi després de sortir derrotat en una lluita pel bronze, que l’ha deixat 5è.