El Congrés Mundial de Penyes ha celebrat la seva 40a edició al Palau de Congressos de Catalunya. L’acte, presidit per Josep Maria Bartomeu, ha posat en manifest la solidesa dels moviments de penyes d’arreu del món. A més, els penyistes han pogut gaudir amb la presència dels nous fitxatges blaugranes.

La Federació tanca l’any amb un balanç positiu econòmic

Els comptes d’exercici de la temporada 2018/19 mostren un tancament econòmic positiu per a la Confederació Mundial de Penyes, en què s’han obtingut uns ingressos nets de 159.000 euros, tots procedents de penyistes, els patrocinadors principals (Nike, Beko i Rakuten) i patrocinadors premium (CaixaBank, Gillete i Konami).

De cara a la temporada 2019/20 es posaran en marxa els acords estipulats al conveni signat el passat mes de maig per la confederació i el club. Segons el conveni, les competències que fins ara eren responsabilitat del club ara queden traspassades a la Confederació i aquesta passarà a gestionar la totalitat dels seus ingressos i despeses des de l’inici de temporada. El pressupost s’invertirà en quatres grans partides:

  1. Reforçar l’activitat de les federacions i les seves respectives penyes (385.000 €)
  2. Despeses generals de la gestió i desenvolupament de la Federació (1.347.000 €)
  3. Diferents projectes del Pla estratègic penya segle XXI (1.163.000 €)
  4. Serveis i instal·lacions FC Barcelona (1.000.000 €)

El pressupost de la pròxima temporada ha experimentat un augment del 10 % a causa de la transferència de competències i responsabilitats. A la votació posterior s’han obtingut 512 vots a favor, un vot en contra i 20 vots en blanc.

Els nous fitxatges clausuren el Congrés Mundial de Penyes

La presentació dels últims fitxatges del club han servit per posar punt final a la 40a edició del Congrés Mundial de Penyes. Als ja esperats Griezmann, Neto, De Jong i Wagué s’hi ha sumat l’última incorporació, Junior Firpo. Els jugadors s’han adreçat breument al públic mostrant les seves intencions respecte a la temporada.