La FIFA, per mitjà del seu cap de desenvolupament global, l’entrenador Arsène Wenger, ha proposat diversos canvis amb la voluntat de modernitzar el futbol. Ens ho explica el periodista Carlos Martín Río, de la revista ‘Panenka‘, en una nova secció del ‘btv esports‘:

Canvi en la norma del fora de joc

Una de les idees més revolucionàries és el canvi de la norma del fora de joc, que afavoriria que no s’haguessin de prendre decisions per mil·límetres, com passa ara amb el VAR.

Canvis en les regles durant el partit

Una altra de les coses que proposa Arsène Wenger és que les parts siguin de 30 minuts, que hi hagi substitucions il·limitades, que els serveis de banda siguin jugats amb els peus, i que hi hagi cinc minuts de suspensió quan es rep una targeta groga. Uns canvis que s’han aplicat a la Future of Football Cup.

Mundials de futbol més sovint

La proposta que podria afectar més el sistema de clubs i les competicions nacionals és que es disputi un Mundial de futbol cada dos anys en lloc de cada quatre com passa ara.

El problema és la preocupació de la UEFA, ja que costaria encabir llavors l’Eurocopa i la Nations League.

De fet, la UEFA en un comunicat deixa ben clara la seva posició. Diu que “es necessita una consulta adequada, en lloc d’anuncis en els mitjans de comunicació, sobre l’impacte i les conseqüències d’una possible mesura tan radical”.

Canvis que es van aplicar en el passat

Per poder calibrar la importància dels canvis, també hem fet una repassada les innovacions que es van fer en el passat.

Per exemple, la primera targeta groga es va ensenyar al jugador soviètic Kakhi Asatiani en el partit inaugural del Mundial Mèxic del 1970, i la primera expulsió el xilè Carlos Caszely contra Alemanya Occidental.

Unes altres modificacions que es van aplicar són les substitucions de jugadors. Han anat canviant al llarg dels anys fins a les cinc que se’n poden fer actualment.

Un canvi que no va acabar de convèncer va ser el gol d’or. En una pròrroga qui marcava primer s’enduia la victòria, finalment, ja no s’aplica en les competicions on hi ha la possibilitat de jugar-se pròrroga.