24 hores corrent sense parar per donar a conèixer la feina que fa l’Alzheimer Catalunya Fundació. Aquest és el repte que s’ha proposat el periodista i ultramaratonià Carles Aguilar. Aquest corredor aficionat s’ha posat entre cella i cella fer cada any un repte esportiu en solitari per una causa solidària. No es tracta només de recaptar diners, sinó també de fer visible la tasca d’aquesta organització.

24 hores a la Vall de Laguar (Alacant)

La Vall de Laguar, a Alacant, és el lloc triat aquesta vegada per l’ultramaratonià per acabar a la ruta del barranc de l’Infern. En aquest lloc hi ha 6.873 escales de pedra fetes a la muntanya, que seran la part final de la prova per a Carles Aguilar just després de tot un dia sencer corrent. Carles Aguilar ja ha fet altres reptes de característiques similars, com el del 2018 a Formentera per la diabetis, el 2017 a Sòria per la mucopolisacaridosi o el 2016, quan va travessar els Monegres (a Osca) durant 120 quilòmetres per la salut mental. De fet, aquest serà el desè repte solidari que durà a terme en els últims vuit anys, tota una demostració de constància i de solidaritat.

24 hores corrent Carles Aguilar repte solidari Alzheimer

Una motivació solidària: la lluita contra l’Alzheimer

La motivació principal de l’acció esportiva és la de fer difusió de la tasca que fa l’Alzheimer Catalunya Fundació, una associació que treballa des de l’any 1988 per ajudar les persones diagnosticades d’aquesta malaltia. La fundació ajuda i acompanya les persones i els familiars, a més de conscienciar sobre la demència i l’impacte a la societat. També treballa amb organismes i institucions per establir polítiques socials. Carles Aguilar ha creat un lloc web en el qual es poden fer aportacions per a la investigació: Quilòmetres contra l’oblit.