Un 26 de juny de l’any 2005, la UE Sant Andreu va segellar l’ascens a Segona Divisió B. Una categoria que va recuperar després de perdre-la 8 temporades enrere. Amb Joan Gaspart a la presidència i Chechu Soldevila a la banqueta, els quadribarrats es van imposar al Mazarrón al Narcís Sala després de perdre a Múrcia.

Un ascens històric

Després de 8 temporades i una crisi profunda que va arribar a posar l’equip a Primera Divisió Catalana, els andreuencs van culminar la remuntada a casa i van tornar a posar el Sant Andreu a la categoria de Segona B. Va ser un play-off en què els andreuencs es van classificar tercers. La primera eliminatòria va ser contra el Manacor i un cop superats els balears, els andreuencs van jugar contra el Mazarrón, que va eliminar el València Mestalla. Tot i perdre el partit d’anada, el Sant Andreu va remuntar l’eliminatòria al Narcís Sala amb gols d’Àlex Villanueva i Xavi Banal.

La crònica

Va ser un ascens històric i així ens ho va explicar Sergi Garnica fa 15 anys des del Narcís Sala.

Els protagonistes

De Primera Catalana a Segona Divisió B, així ho explicava un jove Santi Triguero, el tècnic Chechu Soldevila i la resta de jugadors.