La Zurich Marató Barcelona 2023 ja té 12.000 inscrits quan falten dos mesos per a la celebració de la prova. El volum d’inscripció ha millorat respecte al 2022, quan van córrer la prova un total de 8.056 atletes. A més, per a aquesta 44a edició, la Zurich Marató Barcelona serà considerada per primera vegada Gold Label, una etiqueta que distingeix les curses pel seu alt nivell de qualitat. És una distinció que la Marató de Barcelona va obtenir un cop celebrada l’edició del 2022.

La Marató de Barcelona recupera l’afluència de corredors internacionals

La Marató barcelonina recupera la vocació internacional i s’estima que un 55 % del global de participants, més de la meitat, seran internacionals, una gran dada que demostra que molts dels atletes trien especialment la prova de Barcelona per viure l’experiència d’una de les actuals grans curses atlètiques. També són xifres que recorden les que hi havia abans de la pandèmia. En l’edició del 2022 hi van participar corredors de 86 països diferents.

L’objectiu esportiu principal és aconseguir rebaixar el rècord masculí actual de la prova

Sens dubte, la Zurich Marató de Barcelona és una de les maratons més ràpides del panorama europeu, un dels seus principals atractius. També es valora el bon clima, la cultura i els monuments, sobretot del Modernisme, que representen altres reclams per formar part de la prova. El circuit es va renovar l’any 2018 per fer-lo més pla i ràpid i així poder afavorir el fet de batre els rècords històrics de la prova.

Les marques aconseguides pels atletes d’elit el 2022 en aquesta carrera demostren que la Marató barcelonina efectivament és una de les més ràpides per batre aquests rècords. La marca de Yihunilign Adane (2:05:53), guanyador de la passada edició de la Zurich Marató de Barcelona, es troba entre el “top 50” internacional dels millors temps en marató en 2022 de World Athletics. Per aquesta raó, el principal objectiu esportiu de la prova aquest 2023 és rebaixar el rècord actual de la prova, que és de 02:04:00, per continuar estant entre les 10 maratons més ràpides d’Europa i del planeta. També la marca de la guanyadora de la passada edició, Meseret Gebre Dekebo, de 02:23:11, va entrar dins del “top 100” mundial 2022 en aquesta distància.