David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat a la sala Lluís Companys la Mitja Marató de Barcelona 2021, que es celebrarà aquest diumenge, 17 d’octubre. El regidor ha destacat que “aconseguir 10.000 participants és un miracle, fa un any estàvem tancats a casa.” Escudé ha convidat els ciutadans a sortir al carrer i gaudir dels atletes corrent pels carrers de Barcelona.

10.000 participants de 80 països

Un total de 10.000 atletes participaran en la 31a edició de l’eDreams Mitja Marató Barcelona. Amb un 20 % de participació femenina i 80 països representats. D’aquesta manera la mitja barcelonina consolida la seva internacionalitat.

Després d’un any i mig d’incertesa, marcat per la situació pandèmica, l’organització afronta la propera edició de la prova amb energies renovades i el convenciment d’iniciar una nova era. David Escudé ha destacat que en aquesta edició els registres no són tan importants. “En el que menys ens hem de fixar és en el cronòmetre. Em fixaré amb la satisfacció i les cares dels corredors quan creuïn la línia d’arribada.”

Stephen Kissa i Asnakech Awoke favorits per guanyar la Mitja Marató

La gran estrella masculina serà Stephen Kissa, segon en l’edició anterior, amb un millor temps de 58 minuts i 56 segons. A més en categoria masculina també participaran Aron Kifle, Daniel Kemoi i l’israelià Maru Teferi.

En categoria femenina la gran candidata a guanyar és l’etíop Asnakech Awoke amb una millor marca d’una hora set minuts i quatre segons. A la Mitja Marató de l’any passat va ser segona. També són favorites les kenianes, Brillian Kipkoech i Sandrafelis Tuei.