Diego Simeone compleix 10 anys a la banqueta de l’Atlètic de Madrid. Una dècada en què ha canviat de dalt a baix, ara és un dels aspirants a tots els títols possibles. Amb l’Àlex López Vendrell, de la revista ‘Panenka‘, repassem quins són els 10 moments més determinants d’aquests 10 anys del Cholo a la banqueta matalassera.

1. Debut com a entrenador de l’Atlètic de Madrid (2011)

Al desembre del 2011, després de la destitució de Gregorio Manzano, Diego Simeone es va fer càrrec d’un Atlètic de Madrid eliminat de la Copa i, al qual, els resultats no l’acompanyaven en Lliga.

2. El títol d’Europa League (2012)

Tot just cinc mesos després, ja va aixecar el seu primer títol. El 9 de maig del 2012 es va imposar a l’Athletic Club a la final de l’Europa League (3-0) i el conjunt matalasser es va convertir en aquell moment en bicampió del torneig. Va ser la gran nit de Falcao, que va marcar dos golassos.

3. Segon títol, la Supercopa d’Europa (2012)

No va passar gaire temps fins que Simeone va aconseguir el seu segon títol amb l’Atlètic de Madrid. A la Supercopa d’Europa van enfrontar-se amb el Chelsea i van acabar passant per sobre l’equip londinenc (4-1) amb una altra gran nit de Falcao, que va fer un hat-trick. L’Atlètic va confirmar que el que es va veure a l’Europa League no era un miratge i aquest equip ja estava preparat per plantar cara als grans.

4. Copa del Rei al Santiago Bernabéu (2013)

L’Atlètic de Madrid feia 14 anys que no li guanyava un derbi al Reial Madrid i quina millor manera d’acabar amb la mala sort davant l’etern rival que amb una victòria en el seu propi estadi a la final de la Copa del Rei del 2013. El partit va acabar 1-1 després dels 90 minuts amb gols de Cristiano Ronaldo i Diego Costa i, en la pròrroga, Miranda va donar la victòria a l’equip del Cholo.

5. Títol de Lliga al Camp Nou (2014)

Temporada 2013/2014, FC Barcelona i Atlètic de Madrid es van enfrontar en l’última jornada pel títol de Lliga. Els blaugrana es van avançar amb un gol d’Alexis Sánchez i van fregar el títol amb la punta dels dits fins que va aparèixer Godín, per posar l’1-1 definitiu en el marcador i proclamar l‘Atlètic campió de Lliga 18 anys després. Els matalassers van aconseguir posar punt final al domini que havien mantingut Barcelona i Madrid en el campionat domèstic després de nou temporades, l’anterior havia estat el València.

6. La primera Champions perduda contra el Madrid (2014)

Una setmana més tard de la Lliga al Camp Nou, van jugar la final de Lisboa. Després del gol de Godín, aprofitant un error de Casillas, l’Atlètic tenia la seva primera Champions a la butxaca. Però Sergio Ramos va marcar de cap al minut 93 i va forçar una pròrroga que va donar la “Décima” al Madrid.

7. 4-0 al Reial Madrid (2015)

Al 2015 va haver-hi revenja en Lliga. La gran victòria matalassera va ser el 4-0 en Lliga al Vicente Calderón. Els van passar per sobre sense pietat.

8. La segona final de Champions perduda contra el Madrid (2015)

La segona final de Champions en dos anys perduda contra el Madrid, aquesta vegada a la tanda de penals. Difícil que el futbol pugui ser més cruel.

9. Segona Europa League (2018)

Després de les dues decepcions a la Champions, la revàlida va arribar a l’Europa League. A la final, l’equip del Cholo va guanyar 3-0 a l’OM. Amb dos gols de Griezmann.

10. Últim títol, l’última Lliga (2021)

La segona Lliga del Cholo és segurament la menys cholista. Si fins ara l’estil de partit a partit tenia a veure amb valors d’humilitat, jugadors de perfil mitjà, junts, defensant molt i aprofitant contraatacs. Aquesta última Lliga, s’explica després d’una gran evolució de manual: defensa de 3 i carrilers ofensius (Tripper i Carrasco), migcamp amb jugadors ofensius com Koke, Llorente o Lemar i, en atac, Correa i Suárez.