La Carme Bel complirà 75 anys darrere el taulell de la seva parada de fruita i verdura. El seu fill, quarta generació de pagesos, va tenir clar que havia d’apostar pel gènere ecològic. Les faves, les carxofes i el pèsols, entre d’altres, llueixen aquests dies a la seva parada del Mercat de Fort Pienc.

Si entrem per la porta principal del mercat ens trobarem de cara la immensa parada Verdpujol, amb una àmplia selecció de fruita, i la verdura ecològica que la família cultiva als seus horts de Cabrera de Mar. Al front del negoci, la Carme Bel despatxa un gènere de primera qualitat amb la mestria de qui porta de cara al públic tota una vida. Ha complert ja 50 anys d’ofici i encara recorda quan amb sis anys acompanyava la seva àvia al carrer, com es feia abans.

Preparat per cuinar

La Carme ha sabut adaptar-se a la les necessitats de la seva clientela, que cada vegada exigeix més comoditat, i despatxa les faves i els pèsols pelats, la carbassa tallada i la verdura trossejada directa per posar a l’olla sense haver d’estar gaire estona a la cuina preparant el menjar. Ara que s’acaba l’època de carxofes (en despatxen uns 70 kilos entre divendres i dissabte), pèsols i faves, l’albergínia apunta com una de les hortalisses estrella de la temporada.

Aquí podeu escoltar l’entrevista que li hem fet a la Carme Bel: