L’emblemàtica discoteca va acollir personalitats del món de la política, els esports o el cinema des que va obrir, el 1981, a càrrec d’Oriol Regàs fins que va tancar, el juliol del 2008. Descobrim la fórmula d’èxit del que va ser el “temple pijo” de l’oci nocturn.

Amb el periodista Ernest Cauhé i Dolly Fontana, qui fou directora del club durant catorze anys, fem ús de la nostàlgia i recordem els dies d’or de l’Up&Down, ara que fa nou anys que va tancar.

“Com que no hi havia de grans moviments socials i reivindicacions veïnals o monuments històrics o sonats assassinats, la zona B, ‘la gente bien’ que deien abans i diria ara La Cubana, també té els seus temples plens d’història. Va estar 27 anys funcionant amb aires de glamur i sofisticació: selecte, exclusiu, únic. Són molts els adjectius que es poden atribuir a aquest club mític, però n’hi ha un que és, malgrat el tòpic, innegable: “pijo”. El club “pijo” per excel·lència. Qui més qui menys es va comprar un polo Lacoste o un Ralph Lauren més tard només per entrar amb certa comoditat a aquesta sala. El juliol del 2008 va tancar una de les llegendes de la nit barcelonina, de la nit benestant de Barcelona. El temple disco que distingia entre els de dalt i els de baix: l’Up&Down”.

Madonna, George Clooney, Claudia Schiffer, Julio Iglesias, Alberto de Mónaco o Richard Gere van compartir pista de ball amb els joves de classe alta barcelonins. Entre els seus himnes, sonen Living on Video, de Tran-X; Diana Ross; i evidentment, Up & Down dels VengaBoys.

Recupera la secció aquí: